Trucuri pentru a desăra un fel de mâncare prea sărat

 

3 trucuri pentru a desăra un fel de mâncare prea sărat

trucuri pentru a desara un fel de mancare prea sarat

 Trebuie să recunoaștem că este un lucru care se poate întâmpla oricui. Chiar și celor mai buni bucătari. Chiar dacă ești foarte atent se poate întâmpla ca un fel de mâncare să fie mult prea sărat sau prea asezonat. Și te trezești că ai în față un fel de mâncare care nu va fi deloc apreciat și care nu va mai putea fi servit. Dar știai să se pot salva preparatele care sunt mult prea sărate?

 Cu ajutorul unor mici sfaturi sau trucuri ultra simple de pus în practică îți vei putea salva foarte ușor toate felurile de mâncare. Gata? Ți-am trezit curiozitatea? Iată cum poți salva felurile de mâncare de un excedent de sare.

 

Soluția numărul 1.

 Un prim truc care se potrivește cel mai bine felurilor pe bază de sos sau supelor. Nimic nu se compară cu o supă care are un gust mult prea sărat. Este oribilă. Și în loc să adaugi sare, apă sau orice alt tip de lichid, cel mai bine ar fi să contrabalansezi surplusul de sare cu un strop de zahăr. Un gest care va fi foarte discret și care nu se va simți în supele tale. Nu îți va distruge nici textura felului de mâncare față de lichide care vor face ca supa să devină mai fluidă și mai puțin cremoasă.

 Deci adaugă zahăr până când preparatul tău va avea gustul pe care trebuia să îl aibă de la început.

 

Soluția numărul 2.

 Pentru ca un fel de mâncare să nu mai fie atât de sărat mai este o altă soluție la fel de eficientă. Este ideală pentru felurile de mâncare care trebuie să stea mai mult pe foc sau pentru cele care sosul trebuie să fie redus în timpul preparării. Ai nevoie pentru a repara dezastrul de doar un cartof crud. După ce l-ai spălat și l-ai curățat trebuie să îl tai în rondele de ½ cm. Cu cât felul de mâncare este mai sărat cu atât ai nevoie de mai multe bucăți.

 Pune rondelele de cartofi în sosul sau în preparatul mult prea sărat și lasă să acționeze până când acesta devine transparent. Este un semn că rondelele încep să fiarbă și că nu mai sunt eficiente. La acest nivel, în general, preparatul tău este deja mai puțin sărat. Mai poți adăuga și apă de-a lungul operațiunii deoarece cartofii au tendința de a absoarbă lichidele.

 

Soluția numărul 3.

 O soluție care se aplică doar legumelor sau cărnii care este preparată pe vapori sau cu apă. Singura modalitate de a desăra aceste alimente este să le prepari pur și simplu într-o tigaie alături de puțină apă. Trebuie să te debarasezi încet-încet de sucul obținut până când excedentul de sare va dispărea. Cu siguranță că legumele vor risca să își piardă din gustul lor crocant sau carnea nu va mai fi atât de moale dar preparatele tale nu vor mai fi atât de asezonate.

 Și cel mai bine ar fi să pui sare la sfârșit când sosul este deja bine redus. Vei avea mai multe șanse pentru cea mai reușită asezonare.

Categorie: