Alternative pentru făina cu gluten

 

3 alternative pentru făina cu gluten

alternative pentru faina cu gluten

 De ceva ani încoace, glutenul a devenit inamicul public numărul 1. Este cea mai importată proteină care trebuie să dispară de la noi din alimentație. Promisiunea – poți să pierzi din greutate, să îți recâștigi vitalitatea sau să te bucuri de o mai bună digestie în același timp. În plus, vedetele tale preferate nu mai știu altceva în afară de acest celebru regim.

 Glutenul reprezintă un amestec de proteine și de amidon constituind făina de cereale precum grâul, ovăzul, orzul sau secara. Toate produsele pe bază de făină conțin deci gluten. Aici intră pastele, pâinea, prăjiturile sau alte tipuri de patiserie, etc. Și dacă ai suprima din alimentația ta pastele, pâinea și mai ales produsele de patiserie ai deveni cu siguranță mai trist. Dar există unele alternative pentru făina cu gluten la care poți apela.

 

Făina de alune.

 Cu un nivel ridicat de proteine, făina de alune conține și un nivel ridicat de vitamina B, care este indispensabilă pentru buna dezvoltare a creierului. Acest tip de făină mai poate și să reducă riscul de coagulare al sângelui și infecțiile căilor urinare în același timp.

 

Făina de nucă de cocos.

 Acest tip de opțiune fără gluten este bogată în acid lauric. Acidul lauric este un tip de grăsime saturată sănătoasă, care este esențială pentru sistemul imunitar mai ales pentru buna dezvoltare celulară. Aceste grăsimi sunt importante și pentru o piele mai sănătoasă. Bogată în fibre și în proteine, făina de nucă de cocos ajută și la o mai bună digestie dar și la echilibrul florei intestinale.

 

Făina de migdale.

 Este o alternativă sănătoasă la gluten bogată în acizi grași mononesaturați care pot diminua riscurile de boli cardiace și care întăresc acțiunea vitaminei E. Este și o făină care conține magneziu și potasiu, esențiale pentru cea mai bună formă.

Categorie: