Ghimbirul, ingredientul care îți va încălzi iarna

 

Ghimbirul, ideal pentru rețetele dulci și sărate

ghimbirul ingredientul care iti va incalzi iarna

 Aspectul său te poate impresiona în mod neplăcut, dar este cel mai folosit ingredient din bucătăria asiatică. Și are un succes din ce în ce mai mare în tot felul de preparate. Ghimbirul, cu gustul său atât de particular și condimentat este un aliat culinar ideal atât pentru rețetele dulci cât și pentru cele sărate. Mai multe cuvinte despre acest rizom magic.

 

De unde vine ghimbirul?

 Cultura ghimbirului este una extrem de veche și este destul de greu să îi stabilim originea. Un lucru este sigur însă. Este unul din cele mai vechi condimente cunoscute. Se folosea încă din vremurile străvechi atât în Africa, cât și în Asia cât în Orientul Mijlociu. În Europa, apariția sa este destul de tardivă dar s-au descoperit destul de repede toate virtuțile sale. Astfel, timp de mai multe secole a fost considerat ca fiind o rădăcină cu o mulțime de beneficii pentru sănătate dar și un veritabil ingredient de gătit. În Europa doar în perioada Renașterii a intrat în alimentația clasică dar sub forma unor dulciuri. În acea epocă se degusta doar sub forma sa confiată.

 

Virtuțile ghimbirului.

 Folosirea sa în domeniul medicinei este una extrem de veche. Această plantă se prescria pentru numeroase probleme precum astmul sau reumatismul. Ghimbirul se folosește și acum pe post de medicament în Asia.

 Și printre numeroasele sale virtuți putem aminti tratarea migrenelor, a răului cauzat de transport, a problemelor gastrice sau scăderea nivelului de colesterol.

 

Ghimbirul în preparatele dulci.

 Pentru a pregăti ghimbirul, trebuie să te inspiri din rețetele de altundeva și asta pur și simplu pentru că savoarea sa se potrivește cel mai bine cu puiul sau cu ananasul, mult mai bine decât dovleacul sau carnea de vită. Ideal ar fi să te inspiri din rețetele asiatice care folosesc foarte mult acest ingredient. Poți să îl folosești fresh sau pudră pentru buletele de carne de porc servite cu orez, pentru puiul sotat cu miere și cu ananas sau pentru o supa thai.

 

Ghimbirul în rețetele dulci.

 Ghimbirul se poate folosi și în unele rețete dulci, nu este delicios doar în cele sărate. Cel mai simplu este să îl consumi confiat. Îl poți folosi sub forma sa de pudră în tot felul de prăjituri. Aici intră tot felul de cakes, de biscuiți, de tarte cu caise… ghimbirul poate să aromatizeze și un ceai sau o băutură rece pentru vară. Trebuie doar să încerci tot felul de combinații.

Categorie: