10 modalități de a folosi oul în viața de zi cu zi

 

Oul în viața de zi cu zi

10 modalitati de a folosi oul in viata de zi cu zi

 Oul are mai mult decât un atu în coaja sa. Este delicios fiert sau prăjit, dar este și o soluție miraculoasă pentru a înlocui atât niște produse de înfrumusețare cât și unele de curățenie. Poți educa și picile cu el. Descoperă cum poți folosi oul în viața de zi cu zi.

 

Pentru a lustrui pantofii.

 Oul este excelent pentru piele. Mai precis albușul său. Este deci un produs ideal pentru a îngriji pantofii, gențile sau tot felul de alte accesorii de marochinărie în general. Pune albușul pe o cârpă umedă și lustruiește apoi cu grijă pantofii. Pielea va străluci într-o secundă.

 

Pentru a dresa pisica.

 Te-ai săturat ca pisica să se tot suie pe birou sau pe blatul din bucătărie? În acest caz, trebuie să știi că felinele detestă contactul cu cojile de ou. Asta deoarece își rănesc delicatele pernuțe. Pune deci niște coji de ou în locuri strategice din casă, locuri unde pisica nu are voie.

 

Pentru a decora un tort sau o prăjitură.

 Ouăle se pot folosi pentru a se crea o pictură comestibilă. Ideale deci pentru a decora tot felul de dulciuri. Amestecă un albuș de ou cu o linguriță de apă, adaugă colorant alimentar și lasă imaginația să zburde.

 

Pentru a ameliora gustul unei cafele.

 Dacă ai impresia că ai o cafea mult prea amară sau mult prea acidă, adaugă în ea coaja de la un ou sub formă de pudră. Se va produce o reacție chimică care îţi va permite să te bucuri de cea mai bună cafea.

 

Pentru o mască.

 Numeroșii nutrienți din ouă nu sunt buni doar pentru alimentație. Sunt și niște aliați de preț pentru piele. Pentru a lupta contra roșeții, fără să usuci epiderma bate două ouă, doar gălbenușul și unge fața cu ele. Albușul de ou este ideal pentru a închide porii și pentru a lupta contra feții care lucește.

 

Pentru a uda florile.

 După ce ai fiert ouăle, nu arunca niciodată apa. Las-o la răcit şi udă apoi plantele cu ea. Cojile sunt pline de calciu şi plantele adoră calciul.

 

Pentru a înlătura melcii.

 Cojile de ou zdrobite şi puse în grădină îi vor înlătura cu siguranță.

 

Dacă nu mai ai lipici.

 Albușul de ou este lipicios când se usucă. Este deci substanța ideală dacă nu ai lipici prin casă. Dar nu este la fel de eficient ca şi un lipici mai puternic, logic. Nu poți repara deci mobila cu el. Este înainte de toate o alternativă foarte bună la un lipici toxic, perfect deci pentru proiectele copilului de la școală.

 

Pentru a înlocui șamponul și balsamul.

 Dacă îți vei spăla părul cu ouă, acesta va fi mai strălucitor şi va fi şi plin de elasticitate. În plus, oul este ideal pentru părul uscat, fiind mult mai bun decât orice balsam de pe piață. Bate un gălbenuș de ou cu puțină miere, suc de lămâie şi ulei de măsline şi unge părul cu acest amestec. După clătire vei avea un păr splendid. Renunți sau nu la șampon?

Categorie: