Alternative pentru a inlocuii ouale in bucatarie

 

Cu ce poţi înlocui ouăle în bucătărie?

alternative pentru a inlocuii ouale in bucatarie

 Unele persoane se văd nevoite să renunțe la toate tipurile de prăjituri sau dulciuri din cauza unei intoleranțe la ouă. Din aceste motive am decis să împărtășim cu tine ideile noastre pentru a înlocui acest aliment în rețete. Este posibil să prepari cele mai delicioase şi mai gurmande dulciuri renunțând la acest ingredient care pentru unii este indispensabil în bucătărie. Şi în plus, aceste mici trucuri nu vor schimba nici gustul, nici textura preparatelor tale culinare. Iată cum poți înlocui deci ouăle.

 

Înlocuiește ouăle cu banane.

 Dacă o anumită persoană din familie sau chiar tu suferiți din cauza intoleranței la ouă trebuie neapărat să găsești o alternativă. Primul nostru truc este valabil doar pentru preparatele dulci deoarece o jumătate de banană va înlocui oul pe care trebuie să îl folosești la anumite reţete. Este de ajuns dacă reduci banana sub formă de piure şi dacă folosești mixtura în locul oului.

 

Înlocuiește ouăle cu Tofu.

 Poți înlocui un ou şi cu tofu dacă nu îți dorești sau nu vrei să consumi acest aliment. Trebuie să știi că 55 de grame de tofu pot înlocui un ou. Alege un tofu foarte moale pentru ca textura să fie cât mai moale. Şi dacă nu ai tofu, poți folosi 88 de grame de iaurt cu tofu. Este la fel de eficient.

 

Semințele de in.

 Semințele de in te ajută să înlocuiești ouăle în bucătărie şi te ajută în același timp să te bucuri de numeroasele lor beneficii. Pentru asta este de ajuns dacă macini o lingură de semințe de in şi dacă le amesteci cu 3 linguri de apă. Amestecă, lasă totul să se odihnească până când totul s-a gelifiat. În acest moment le vei putea încorpora rețetelor tale.

 

Drojdia.

 Pentru acest al patrulea truc vei avea nevoie de puțin mai multe ingrediente. Ai nevoie de apă, de drojdie şi de un ulei vegetal. Amestecă o lingură de ulei cu două linguri de apă şi cu alte două de drojdie. Amestecă totul bine înainte de a folosi preparatul pentru rețetele tale.

 

Cartofii.

 Dacă vrei să prepari o rețetă sărată poți adăuga rețetelor tale un piure de cartofi pentru a compensa absența ouălor. Un truc care va veni cu o textură foarte moale pentru preparatele tale. Cartofii sunt absolut delicioși in tot felul de cakes sau in turtele sau tartele sărate. Niște tipuri de preparate care vor fi mai mult decât delicioase şi care vor avea cea mai plăcută textură.

Tu mai știi o altă alternativă pentru ouă?

Categorie: