Sfaturi pentru dulciuri reusite

 

Alege sa faci dulciurile si prăjiturile acasă

sfaturi pentru dulciuri reusite

 Oricine are nevoie și de un moment dulce din când în când. Chiar dacă ținem regim, avem o dietă mai mult sau mai puțin strictă pe care o urmăm sau pur și simplu nu îndrăgim atât de tare dulciurile, din când în când, o prăjitură este binevenită. Și să recunoaștem, prăjiturile făcute în casă au cu totul și cu totul alt gust. Sunt mult mai delicioase decât cele din comerț, se pot consuma calde, știm ingredientele pe care le adăugăm, fără E-uri inutile... Așadar, pentru gospodinele ce adoră să facă prăjituri de casă, pentru mămicile ce pregătesc copiilor prăjituri proaspete, pentru cei ce vor să experimenteze, există un fel de „ghid” al unei prăjituri reușite, câțiva pași pe care dacă îi respectăm, oricine poate deveni bucătar.

Rețeta este esențială

 Astăzi, găsim sute, poate chiar mii de rețete pe internet, în reviste și la televizor și nu știm ce rețetă să alegem. De cele mai multe ori, rețeta este cheia succesului unei prăjituri perfecte. Multe din prăjiturile ale căror rețete se pun pe internet nu au fost încă testate, iar pozele sunt furate de pe site-uri de specialitate ori de pe Google. Așadar, aveți grijă ce rețetă folosiți. Alegeți un blog ori un site culinar cu vizitatori, cu bucătari iscusiți, cu poze decente, de unde să faceți câteva rețete pentru a vă convinge de reușita lor. Sau întrebați o prietenă, pe mama, pe bunica...

 

Tava trebuie tapetată corespunzător

 Este și normal că prăjitura nu va ieși gustoasă, nu va crește și va fi un real fiasco dacă nu tapetați tava exact cum scrie în rețetă. Adică, dacă nu aveți hârtie de copt și vă hotărâți să ungeți cu ulei și să tapetați cu făină tava, s-ar putea să nu vă iasă o prăjitură reușită.

 

Cuptorul preîncălzit

 Cam toate rețetele vă oferă acest sfat. Fie că este vorba de prăjituri, pâine, fripturi, cozonaci sau alte rețete delicioase, cuptorul preîncălzit este un fel de regulă de aur nescrisă în bucătărie. Așadar, respectați specificațiile din rețetă. Dacă nu aveți un aragaz cu un cuptor mai performant care să vă arate și temperatura la care să încălziți cuptorul, este suficient să dați drumul la foc mediu și să încălziți cuptorul.

 

Cantitățile trebuie respectate

 Orice prăjitură reușită are la bază o rețetă testată. În respectiva rețetă se specifică destul de clar anumite cantități. Spre exemplu, se pun trei ouă, șase linguri de făină, o cană de zahăr... Toate aceste cantități sunt deosebit de importante, așadar, dacă rețeta vă sfătuiește să puneți trei ouă, nu puneți două doar fiindcă sunt mai mari, ori patru fiindcă sunt mai mici.

 

Temperatura optimă a ingredientelor- „la temperatura camerei„

 Ingredientele pe care le folosiți la prepararea prăjiturilor trebuie să fie la temperatura camerei. Acestea trebuie scoase de la rece cu cel puțin câteva ore înainte de preparare. O prăjitură poate să nu vă iasă deloc sau să se lipească de tavă, ori să nu crească din cauză că ouăle ori untul au fost abia scoase dn frigider.

 

Timpul de coacere – deosebit de important

 Respectați instrucțiunile din rețetă. Dacă nu sunteți sigur/ă de cuptorul dumneavoastră puteți verifica cu o scobitoare dacă este gata prăjitura. În principiu, jumătate de oră trebuie să însemne fix jumătate de oră la temperatura potrivită a cuptorului. Nu vă temeți să verificați prăjitura atunci când simțiți că este gata.

Categorie: