Rețete raw vegane

Lapte mistuit de raw

 

Lapte raw din migdale, nuci, caju

Lapte mistuit de raw O întreagă armată te va ajuta pe tot parcursul unei zile agitate şi fără energie.  Migdalele sunt pline de vitamine, proteine și fibre, și sunt asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate. Migdalele reușesc să reducă nivelul colesterolului din sânge. Vitamina E este un antioxidant puternic, ce apără organismul de factorii externi. Consumul recomandat este de maxim 10 migdale crude (hidratate) pe zi.

 Nucile, datorită substanțelor active, sunt foarte bune asupra vaselor de sânge care irigă creierul ( îmbunătățesc memoria și capacitatea de concentrare). Au un conținut ridicat acizi grași de omega 3, fiind indicate pe perioada iernii.

 Datorită conținutului ridicat de magneziu, caju ajută la scăderea presiunii arteriale din sânge, prevenind astfel bolile de inimă.

 Cele trei tipuri de semințe ajută la protejarea inimii prin conținutul de acizi grași, vitamine și minerale. Aceste lapte poate fi consumat dimineața, în locul cafelei, fiind o adevărată comoară pentru sistemul cardiovascular. Se poate ține la frigider aprox 2 zile.

 

Ingrediente:

 - 50 gr de migdale hidratate,

 - 50 gr de nuci hidratate,

 - 50 gr de caju hidratat,

 - 1 lingură de sirop de agave/ miere,

 - 1 vârf de nucşoară,

 - 1 vârf de cardamon,

 - 1 vârf de sare,

 - 800 ml apă de izvor/plată. 

 

Mod de preparare:

 Înainte cu o seară se pun la hidratat nucile și migdale iar caju înainte cu 2 ore de blenduire. Pregătește toate ingredientele pentru mixare prin scurgerea și spălarea semințelor. Într-un blender de mare putere, adaugă ingredientele iar la sfârșit se adaugă apă de izvor și se mixează maxim 2 minute. Atenție! Apa trebuie doar să acopere ingredientele.

Categorie: