Rețete raw vegane

Raffaello raw vegane

 

Raffaello raw vegane

Raffaello raw vegane

 Raffaello raw vegane sunt delicioase și hrănitoare, datorită conținutului de cocos.

 Nuca de cocos este o sursă nutritivă datorită conținutului de grăsime, care reprezintă peste o treime din greutatea fructului copt, carbohidrați (6.23 %), proteine (3,33%), săruri minerale, în special magneziu, calciu și fosfor. Aproape o treime din populația lumii depinde de nuca de cocos, fiind foarte economă și sănătoasă.

 În medicina tradițională, nuca de cocos este utilizată pentru a trata o mare varietate de probleme de sănătate, inclusiv următoarele: abcese, astm, bronșită, chelie, vânătăi, arsuri, răceli, constipație, tuse, hidropizie, dizenterie, durere de urechi, febră, gripă, gingivită, gonoree, menstruaţie neregulată sau dureroasă, icter, pietre la rinichi, păduchi, malnutriție, greață, erupții cutanate, scabie, scorbut, infecții ale pielii, dureri în gât, sifilis, durere de dinți, tuberculoză, tumori,ulcere, stomac deranjat, slăbiciune și răni.

 

Ingrediente :

 - 2 nuci de cocos

 - 50 gr fulgi de cocos

 - 50 gr făină de migdale

 - 50 gr făină de caju

 - 100 ml lapte de cocos

 - 50 ml ulei de cocos

 - 50 gr de miere de albine/sirop de agave

 - ½ zeama de la o lămâie

 - 1 linguriță extract de vanilie sau ½ păstaie de vanilie

 - 100 gr de migdale decojite și hidratate.

 

Mod de preparare:

 Nuca de cocos se sparge, se scurge de zeamă, se curăță și se spală. Într-un blender se adaugă prima nucă cu 400 ml apă călduță, se procesează până se va obține laptele de cocos, se strecoară și se reia procedura și cu cea de-a doua nucă de cocos. Pulpa rămasă de la nucile de cocos se pune într-un castron și se adaugă restul ingredientelor, în afară de fulgii de cocos și migdale. Se formează biluțe și se adaugă câte o migdală și se dă prin fulgii de cocos. Se ține la frigider maxim 3 zile. Poftă bună!

Categorie: