Rețete raw vegane

Conopidă cu maioneză raw

 

Conopidă cu maioneză raw

Conopidă cu maioneză raw Conopida face parte din categoria legumelor crucifere, considerată cea mai delicată şi mai digerabilă dintre verze. Conopida conţine provitamina A (beta-caroten), vitaminele B, C şi E. Este o sursă bogată de potasiu şi oligoelemente, cum ar fi zincul, manganul, cromul, cuprul şi seleniul.

 Conţinutul scăzut de sodiu, potasiul din plin şi lipsa grăsimilor face din conopidă una dintre cele mai eficiente alimente pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare sau ale sistemului circulator. Reglează tranzitul intestinal, atât în caz de constipaţie cât şi în caz de diaree. Deoarece este foarte digerabilă, mai mult decât orice altă cruciferă, este indicată persoanelor cu afecţiuni digestive (gastrită, ulcer, etc).

 

 

O rețetă ușoară și sățioasă

 Ingrediente : 1 conopidă mică, 1 ceapă roșie, 150 gr de semințe de floarea soarelui hidratate, 50 gr caju hidratat, 1 lingură de muștar raw, zeama de la o lămâie, 50 ml apă, 1 cățel de usturoi, 50-75 ulei de floarea soarelui presat la rece, sare marină (după gust).

 

Mod de preparare:

 Se curăță, se spală conopida și se pune într-un robot cu lamă S și se mărunțește.

Maioneza raw:

 Într-un blender se adaugă semințele de floarea soarelui, caju-ull, apa, usturoiul, muștarul, și se procesează până devine ca o cremă. Se adaugă treptat ulei de floarea soarelui și lămâia, continuând până se face ca o maioneză. La sfârșit se va adăuga sarea marină.

 Într-un castron se pune conopida, ceapa roșie mărunțită, semințe de floarea soarelui hidratate și se amestecă cu maioneza. Aceasta se poate combina cu o salată de vară. Se va ține la frigider maxim 3 zile. Poftă bună!

Categorie: