Parmezanul – un must have al bucatariei italiene

 

Parmezanul – un must have al bucatariei italiene

Parmezan

 Celebrul “parmigiano reggiano” se regaseste in numeroase retete sau feluri traditionale ale bucatariei italiene. Putem aminti aici pastele carbonara, risotto sau sosul pesto cu busuioc. Descopera acest tip de branza extraordinara pe care il poti folosi in toate retetele tale.

 

Ce este parmezanul ?

 Parmezanul este branza obtinuta de la vacile care sunt hranite doar cu iarba si cu fan. Parmezanul nu contine nici conservanti nici aditivi si are o savoare dulce dar si picanta in acelasi timp. Foarte fructat este cel care dezvaluie si niste note de alune la gratar. Cu gustul parfumat atat cat trebuie, parmezanul vine cu o savoare unica pentru felurile tale de mancare.

 

Iata cateva retete care pot fi sublimate cu parmezanul.

 Pastele carbonara. Un mare classic al bucatariei italiene. Reteta de baza spune ca trebuie sa amesteci un strop de smantana cu un amestec facut din galbenus si parmezan razuit. In locul parmezanului poti folosi si pecorino. Baza este sa prepari pastele al dente sa le amesteci cu pancetta sau cu slanina afumata taiata bucatele. Dupa ce s-au fiert pastele trebuie sa amesteci ouale, parmezanul si carnea. Asezonati si serviti imediat.

 

Risotto.

 Un alt fel de mancare minunat din bucataria italiana. Risotto are un guste cremos incomparabil. Reteta cuprinde orez, un cub de condimente, o ceapa, telina, un morcov, ulei de masline, unt, sare si piper si bineinteles, parmezan.

 

Pesto cu busuioc.

 Sosul pesto de referinta este cel cu busuioc. Pe langa busuioc se mai adauga muguri de pin, ulei de masline, usturoi si parmezan amestecat uneori cu pecorino.

 

Cum se mai poate folosi parmezanul in bucatarie?

 - taie foarte fin bucatele de parmezan si pune-le peste sparanghelul caldut sau peste anghinare.

 - un soufle cu parmezan si cu dovlecei este delicios.

 - tartar cu telina si cu parmezan ai incercat pana acum? Dar o salata cu caise si cu parmezan?

 - parmezanul este delicios presarat peste un gratin de legume – cu vanata si cu rosii de exemplu.

 - poti prepara si tuiles din parmezan pentru ca salatele tale sa primeasca un gust crocant delicios.

 - mai poti incerca sa prepari un quiche cu sparanghel si cu parmezan.

 - o supa crema sublmata de parmezan este cea mai buna alegere.

 - indrazneste si combinatia de fructe pe post de desert si parmezan – prune sau smochine uscate. Nu uita sa adaugi si putin gust crocant cu nste nuci sau nuci zdrobite.

Categorie: