Legumele de vara la tine pe grill!

 

Legumele de vara la tine pe grill!

legumele de vara la tine pe grill

 Sezonul ideal pentru gratare incepe sa isi faca aparitia. Si vine si vara in care poti savura din plin preparate la gratar. Cei mai mare fanatici stiu ca aproape orice se poate pregati pe gratar. Dar azi va propunem o varianta sau o alternativa mai sanatoasa – legumele. Sa vedem ce legume poti fi consumate pe gratar.

 

Cartofii.

 Cartofii sunt fabulosi in papiota alaturi de niste ierburi proaspete, de ceapa si de un strop de ulei de masline. Te poti delecta si cu cartofii preparati pe grill in coaja. Dupa ce ii cureti ii poti servi alaturi de tibuleta, de o smantana mai grasa si de sare si piper.

 

Dovleceii.

 Dovleceii trebuie sa fie curatati si taiati pe lungime si preparati pur si simplu cu putin ulei de masline. Serveste totul alaturi de rozmarin, de piper roz si de sare.

 

Ceapa.

 Ceapa are o aroma excelenta. Se regasesc cel mai adesea in papiotele de legume si de peste dar si alaturi de alte ingrediente pe frigarui. Poti exploata toate varietatile sale – galbena, rosie sau alba.

 

Ardeii.

 Ardeii sunt si ei foarte gustoti preparati pe grill si serviti intr-o salata rece.

 

Vanata.

 De inclus in sandvisul tau tau estival cu legume la gratar. Taie vanata pe lungime si prepar-o la gratar cu ulei de masline si cu niste ierburi dupa gust. Poti incerca sa o degusti si alaturi de branza de capra.

 

Conopida sau broccoli.

 Trebuie sa le fierbi putin si sa le prepari apoi la gratar. Sunt delicioase in salatele reci cu un sos cremos pe baza de iaurt si ierburi. Sau le poti adauga pur si simplu in papiotele de legume.

 

Morcovii.

 De incercat neaparat in versiune mai mica. Ii poti taia in doua si sa ii prepari cu ulei de susan cu coaja de portocala si sa ii presari apoi cu seminte de susan.

 

Porumbul.

 Porumbul poti sa il fierbi, sa il dai prin unt si il prepari apoi pe grill timp de 5 minute. Este delicios.

 

Laptuca.

 Daca vrei sa sublimezi salata ta obisnuita Cesar, poti prepara laptuca la gratar. O poti taia in doua, unge cu ulei si sa o lasi sa se prepare intens pe gratar pentru a obtine o savoare mai intensa. Salata ta va fi delicioasa.

Categorie: