Flori in felurile tale de mancare

 

Savori florale – flori in felurile tale de mancare

flori in felurile tale de mancare

 Florile revin la tine in bucatarie mai ales primavara. Colorate si gustoase, florile vin cu mai multa prospetime pentru felurile de mancare pe care le prepari.

 Folosite pentru a decora felurile de mancare inca din Antichitate, florile au devenit incet-incet un clasic pentru domeniul bucatariei.

Sa vedem ce flori poti folosi la tine in bucatarie.

 

Florile de Capucin.

 Florile de Capucin aduc un gust intens, foarte putin picant si cu niste note foarte fine de piper negru. Ce poti face cu florile de Capucin? Le poti folosi intr-o salate de paste, de ierburi sau de cruditati. Sunt ideale si alaturi de pestele fume. Atentie insa la felul in care folosesti otetul deoarece poate sa le pateze.

 

Florile de dovlecel.

 Florile de dovlecel au un gust rafinat si un parfum la fel dar si niste arome foarte delicate de aluna. Ce poti face cu florile de dovlecel? Niste gogosi. Reci, le poti umple cu branza proaspata si cu ierburi. Calde, le poti folosi intr-un piure de dovlecel asezonat sau cu carne tocata.

 

Panseluta.

 Panseluta vine cu o savoare agreabila dar deloc obisnuita. Nu abuza de ea deoarece este diuretica. Ce poti face cu florile de panseluta? Florile de panseluta sunt ideale pentru a-ti decora farfuriile. Vine cu o pata de culoare pentru salatele de cruditati, de verdeata, cu spanac, dar si pentru cele de fructe.

 

Galbeneaua.

 Galbeneaua vine cu o nota dulce si cu un parfum fin subtil de miere si de polen. Ce poti face cu ea? Petalele sale pot sublima o slaata cu spanac sau cu branza.

 

Violeta.

  Aceasta floare vine cu un gust fin si ne duce cu gandul la dulceturile si la dulciurile de altadata. Poti folosi Violeta pentru a prepara niste bauturi foarte parfumate sau niste biscuiti. Poate fi si o divina supriza in salata de capsuni. Este foarte usor de cristalizat cu zaharul.

Categorie: