Macarons sarate

 

Macarons sarate – o tendinta de incercat

Macarons

 Prajiturile macarons sunt cele care evoca desertul cu notele sale dulci, cafeaua care le insotesc… Dar daca v-am spune ca in versiune sarata sunt la fel de delicioase?

 Deci in loc sa servesti macarons la desert sau alaturi de o cafea poti juca cartea originalitatii si sa le inviti la apetitiv. Deoarece aceste minunatii colorate, perfect rotunde si moi pot fi atat dulci cat si sarate. Si gustul lor poate sa fie unul extrem de extravagant.

 Pentru aluat nu trebuie sa schimbi nimic. Ai nevoie de galbenus, de zahar, de pudra de migdale, si de alune. Poti adauga si putina sare, dar si cateva ierburi si mai ales o culoare foarte draguta cu ajutorul colorantilor alimentari naturali.

 Ganasul care poate garnisi aceste prajituri minunate iti permite toate nebuniile culinare – branza de capra cu putina dulceata de cirese negre, o combinatie de branza de capra si tibuleta, tapenada, caviar de vinete… Trebuie sa incerci sa te joci si cu culorile si sa servesti un macaron de un rosu viu cu un ganas cu ardei alaturi de un macaron verde acoperit cu putin paprika si umplut cu guacamole. Pentru o ambianta mexicana sunt perfecte.

 

 Poti incerca si niste macarons albe cu branza roquefort si praz sau macarons albastre cu branza Saint-Marcellin si cu un jeleu de gutui.

 

Prajituri macarons sarate si sic in acelasi timp.

 Pentru o seara sic poti incerca sa servesti niste macarons cu foie gras si cu dulceata de smochine. Cele cu somon fume cu putina marmelada de portocale sunt delicioase. Cele cu truffe iti vor delecta cu siguranta toate simturile. Imbina culorile si esti gata pentru o cina mai mult decat perfecta.

 Mai avem cateva idei savuroase – macarons cu sparanghel si ulei de alune, cu menta proaspata sau cu mazare. Un deliciu de degustat fara moderatie.

Categorie: