Adu un contrast in mancarea pe care o prepari

 

Cum poti aduce contrastul la tine in bucatarie?

adu un contrast in mancarea pe care o prepari

 Esti o pasionata a bucatariei si visezi sa devii un Master Chef? Vrei sa inovezi mereu la tine in bucatarie? Pentru asta trebuie sa stii si cum sa vii cu un contrast in tot ceea ce prepari. Descopera citind acest articol diferitele asoccieri care iti permit sa iti delectezi papilele gustative.

Contrastul in bucatarie se poate interpreta in mai multe feluri. Iata ce iti propunem noi.

 

Un fel de mancare cald/rece

 Iata prima modalitate de a veni cu contrastul – felurile de mancare dulci/calde. O modalitate destul de simpla de reprodus in deserturi, intr-o prajitura calduta si un sorbet de inghetata de exemplu. Dar acest lucru se poate obtine si la un fel de mancare sarat. Cu niste ingrediente precum somonul sau scoicile Saint Jacques este posibil sa obtii niste senzatii inedite pentru papilele tale.

 

Doua culori opuse.

 Diversitatea de alimente este una foarte mare deci este posibil sa obtii la tine in farfurie o mare varietate de culori. Ardeii verzi si rosia de exemplu te ajuta sa opui cele doua culori pentru o opozitie vizuala minunata. Ridichea rosie si untul confera o armonie de culori minunata. Mizeaza pe alianta perfecta dintre culorile inchise si/sau cele calde cu unele culori deschise, vii si stralucitoare.

 

Savori dulci si sarate.

 Asocierea gusturilor dulce si sarat a devenit una destul de curenta in domeniul bucatariei desi este un lucru destul de greu de obtinut. Poti adauga niste fructe intr-o salata sarata sa faci un sos de miere sau de fructe pentru a insoti carnea, sa adaugi condimente sau cartofi in desert… Toate aceste modalitati te vor ajuta foarte bine sa vii cu un adevarat amestec al savorilor.

 

Amestec de dulce si acid.

 Iata un amestec destul de indraznet. Un foie gras cu rubarba, cu fructul pasiunii si cu sfecla pentru a veni cu aciditate pentru un sos destul de onctuos, cu smantana si cu lapte de cocos. Iata cate idei minunate poti avea pentru bucataria ta…. Un strop de aciditate sau de picant poate sa sublimeze chiar si cele mai simple feluri de mancare.

 

Un amestec intre crocant si cremos.

 Nimic nu se compara cu amestecul de texturi intr-un fel de mancare. Specialistii amintesc destul de des acest lucru. Jocul intre crocant si cremos confera o adevarata explozie in gura.

 Traiasca contrastul din farfurie! Confrunta culori si texturi diferite, gusturi la fel si papilele tale gustative iti vor multumi.

Categorie: