Mancaruri diverse cu banane

 

Banana … in versiune sarata

mancaruri diverse cu banane

 Pana acum nu ai incercat banana in versiune sarata? O degusti doar in versiunea sa simpla pe post de fruct? Gata cu asta. Descopera in acest articol idei sarate pentru a pregati atat fructul banana cat si banana plantain. Vei obtine un meniu original si plin de exotism.

 

Cu fructul banana.

 Savoarea sa dulce si fructata dezvolta un gust de cuisoare cand este foarte coapta. Deci asocierea de dulce – sarat este foarte tentanta cu acest fruct.

 

Banana cu bacon.

 Aportul de sare al baconului este indulcit de catre banana. Infasoara o bucata de banana si da-o apoi pe grill. Ideal pentru aperitive originale si exotice.

 

Banana cu chorizo.

 Acelasi principiu ca si in cazul baconului. Poti sa folosesti si alte tipuri de sunca sau de carnati. Taie carnatul chorizo si banana bucatele pentru a obtine o gustare crocanta si originala.

 

Banana cu pui.

 Un mare clasic. Prepara o salata cu rondele de banana, cu bucati de piept de pui fiert, cu inima de palmier si cu bucati de ardei. Stropeste totul cu un sos de mustar si miere, otet si suc de mango. Un adevarat regal. In versiune calda, poti sa strecori cateva bucati de banana intr-un curry de pui.

 

Banana cu peste alb.

 Poti sa incerci si aceasta combinatie idrazneata cu un peste alb pregatit in papilotte, alaturi de banane, de un strop de lamaie verde, de bucati de ardei si morvcovi.

 

Cu banana plantain.

 Banana plantain nu este atat de dulce ca si fructul clasic si este mai bogata in amidon. Se preteaza de minune coacerii. Este un fruct foarte des folosit in bucataria africana in in America Centrala. Se poate fierbe, pregati la gratar sau frige. Cruda nu se poate degusta.

 

Banane intr-un colombo.

 Prepara un colombo de pui cu banane plantain, rosii, putin usturoi ceapa, suc de lamaie verde si condimente colombo.

 

Banane in gratin.

 Perfect pentru a insoti pestele sau puiul, gratinul de banana plantain este foarte usor de realizat. Trebuie sa adaugi bananele in tigaie alaturi de apa sarata. Fierbe-le si zdrobeste-le. Amesteca totul cu sos bechamel si pune totul la cuptor alaturi de branza.

 Poti frige si rondelele de banana plantain coapta in ulei condimentate cu sare si cu mirodenii. La cuptor, bananele plantain sunt cele mai delicioase alaturi de pui. Pregateste puiul cu un amestec de usturoi, suc de lamaie si piper. Poti adauga pe post de garnitura si cartofi dulci sau arborele de paine.

 

Categorie: