Idei gurmande pentru degustarea mamaligii

 

Idei gurmande si originale pentru degustarea mamaligii

idei gurmande pentru degustarea mamaligii

 Mamaliga are o culoare galbena minunata si se poate plia tuturor fanteziilor tale. Este blonda frumoasa din bucataria ta. Cu siguranta ca te-ai saturat si tu de versiunea sa clasica.

 

Retete sarate pe baza de mamaliga.

 Pentru a obtine un preparat sarat poti aromatiza apa in care pregatesti mamaliga cu un cub de legume pentru supa sau cu niste mirodenii. Poti adauga si unt, parmezan si condimente. Mirodeniile care pot parfuma mamaliga sunt sofranul, rosiile confiate, tapenada, pesto… Asteapta pana se raceste si se intareste si cu ajutorul unor forme fa stelute, inimioare sau cerculete. Ai mai multe optiuni la indemana – fie adaugi mamaliga astfel taiata direct in farfurie, fie o pui putin la cuptor sau o tragi la tigaie. Dupa poti adauga pe deasupra ciuperci, ardei…Mamaliga astfel preparata poate inveseli felurile de mancare pe baza de carne sau peste.

 

Retete dulci pe baza de mamaliga.

 In cazul unui preparat dulce poti testa laptele clasic, laptele de cocos sau cel de migdale. Poti amesteca malaiul cu putin piure de migdale inainte de a o varsa in laptele de cocos care fierbe. Amesteca, amesteca si amesteca si adauga putina floare de portocal. Putina miere pe post de tusa finala si vei obtine un desert minunat, original si lejer.

 

Cartofi prajiti  din mamaliga.

 Daca te-ai saturat de cartofii prajiti poti apela fara probleme la mamaliga. Fierbe malaiul in apa alaturi de un cub de legume pentru supa, lasa mamaliga sa se raceasca si apoi taie din ea « felii de cartofi ». Da-le la cuptor si gata.

 

Mamaliga in tarte.

mamaliga 1.jpg

O mamaliga circulara poate schimba un aluat cu unt pentru o tarta. Vei varia placerile si gusturile prin intermediul unei noi versiuni de tarta. Cateva legume pe deasupra, ierburi si ingredientele tale preferate si vei folosi ingredientele minunat la o cina improvizata.

 

Mamaliga gratinata.

 Presara peste mamaliga ta putina smantana si parmezan. Ideala pentru zilele mai racoroase.

 

O mamaliga cremoasa.

 Nu ezita si adauga branza in mamaliga ta. Dupa ce s-a topit mamaliga ta va fi extrem de cremoasa. Poti adauga si o lingura de mascarpone. Poti incerca si un altfel de risotto.

 

Alte deserturi cu mamaliga.

 Mamaliga este minunata pe post de coulis de fructe sau sorbet. Malaiul poate fi pregatit si pentru muffins sau alte prajituri. Opteaza si pentru capsuni, fragute, lamaie, ceai matcha sau cateva mirodenii. Gurmanzii vor adauga cu siguranta si ciocolata preparatelor….

Ce varianta ai incercat pana acum?

Categorie: