Mancare de galuste

 

Mâncarea de găluște

mancare de galuste

 O rețetă delicioasă ce trebuie încercată măcar o dată de toate gospodinele, mâncărica de găluște este excelentă pentru un prânz ceva mai „light„. Dacă vă place supa de găluște, cu siguranță veți adora mâncarea de găluște extrem de delicioasă și sățioasă. Se prepară extrem de ușor, deși este foarte minuțioasă și cere ceva timp pentru preparare.

 

Ingrediente necesare pentru mâncarea de găluște

 Pentru a prepara mâncarea de găluște aveți nevoie de câteva legume, și anume două cepe mari, un dovlecel, o jumătate de ardei capia roșu, țelină, un morcov, bulion sau roșii în bulion și pentru găluște este necesar un ou, un praf de sare, puțin ulei și aproximativ patru linguri de griș.

 

Cum se prepară mâncarea de găluște?

 În primul rând se spală bine legumele și se taie cubulețe mici. Se încinge o lingură de ulei de măsline într-o crăticioară și se adaugă legumele. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă două linguri de bulion într-o cană cu apă și se adaugă peste legume. Se lasă la fiert, la foc mic. Dacă este nevoie, mai puteți adăuga apă. Între timp, bateți bine un ou cu un praf de sare, o linguriță de ulei și patru linguri de griș. Adăugați grișul în ploaie, nu tot o dată și compoziția pentru găluște nu trebuie să fie foarte închegată, pentru că altfel găluștele nu vor mai fi pufoase. Se pune la foc o crăticioară cu apă și când apa este fiartă, se adaugă găluștele ușor cu o lingură. Se lasă focul mai mic și se adaugă un pic de apă rece. După ce s-au fiert găluștele, se scot puțin la răcit și se adaugă în sosul de legume, unde se mai lasă să clocotească puțin.

 Mâncarea de găluște se servește caldă și alături de o salată delicioasă sau de murături.

Categorie: