Găteşte cu ajutorul ceaiului

 

Găteşte cu ceai

gateste cu ajutorul ceaiului

 Ceaiul nu se foloseşte doar la băut. Acest ingredient minunat se foloseşte din ce în ce mai mult şi în prepararea unor feluri de mâncare. Iată câteva idei dulci şi sărate pentru a găti cu ajutorul ceaiului.

Cele mai bune feluri de ceai pentru gătit.

 Ceaiul verde -  Este cel care va veni cu un gust erbaceu interesant pentru un fel de mâncare.

 Ceaiul matcha -  Este un ceai japonez pudră foarte concentrat. Este perfect dacă îl amesteci cu laptele sau cu smântâna.

 Ceaiul negru Darjeeling -  Va veni cu un gust puţin mai pronunţat felurilor tale de mâncare, cu nişte arome florale subtile.

 Ceaiul Earl Grey - Este ideal de folosit pentru a infuza un delicios parfum de citrice în felurile noastre de mâncare.

 Ceaiul cu iasomie -  Va veni cu un parfum floral imediat dacă este asociat cu nişte feluri de mâncare asiatice.

 Ceaiul negru rusesc - Este parfumat în general cu ajutorul scorţişoarei, a cuişoarelor sau altor mirodenii. Aceasta varietate de ceai va veni cu nişte note foarte reconfortante pentru preparatele tale.

 

Câteva idei pentru a găti cu ceaiul

 - poţi deglasa- metoda prin care pregăteşti sosul pentru friptură, un sos cu ajutorul unui ceai cald deja infuzat.

 - poţi infuza ceai –frunze sau săculeţ în oţet încălzit. Poţi folosi apoi acest oţet pentru vinegrete sau pentru marinate.

 - de asemenea, poţi încerca să marinezi şi nişte bucăţi de carne pui, vită sau porc, în ceai timp de 2 ore sau chiar 24 de ore. Carnea este cea mai delicioasă preparată apoi pe grătar.

 - poţi înlocui carnea în care fierbi orezul cu ceai.

 - frunzele de ceai uscat mărunţite se pot folosi pentru a se prepara cele mai delicioase muffins sau biscuiţi.

 - vei obţine nişte fructe delicioase poşate cu ajutorul ceaiului- pere, caise uscat, etc.

 

Reţete pe bază de ceai de încercat

 - peşte alb preparat cu vapori de ceai. O reţetă rapidă şi uşoară. Peştele tilapia şi pangasius sunt cele mai bune.

 - sorbet cu ceai şi cu mure. Ai nevoie doar de mure, de ceai negru si de zahăr.

 - prăjitură cu ceai Earl Grey şi cu lămâie.

 - pannacotta cu ceai verde matcha prezentat în verine. Ceaiul verde matcha poate parfuma şi ciocolata caldă.

 - dulceaţă de fructe uscate, de citrice şi de ceai. Ingrediente şi arome care te duc cu gândul la Orient.

 - salata de fructe exotice se poate parfuma cu un ceai de iasomie.

Categorie: