De ce ar trebui să iubești sushi?

 

De ce ar trebui să iubești sushi? 4 motive

de ce ar trebui sa iubesti sushi

 Un fel de mâncare venit direct din Japonia, sushi este cel care face furori la ora actuală peste tot în lume, inclusiv la noi. În spatele acestui succes se ascunde un gust plin de savoare, dar și cele mai bune ingrediente pentru sănătatea noastră. Compoziția acestor mici rulouri delicioase este atât de bogată în vitamine și în minerale încât acesta este un fel de mâncare excelent pentru plăcere dar și pentru sănătate. Și după acest articol, mulți vor include cu siguranță de acum înainte sushi la ei în alimentație.

 

Caloriile.

 Asta nu implică însă toate varietățile de sushi. Dar majoritatea felurilor sunt slabe în calorii, ideale deci dacă ai grijă de siluetă sau dacă vrei să slăbești. Optează în acest caz pentru niște rulouri care conțin multe legume, cum ar fi morcovii, castraveții și avocado. Evită în schimb rulourile care sunt bogate în maioneză, brânză sau smântână sau orice alt tip de garnitură cremoasă. Peștele conține și el foarte puține calorii și ai de între ton, somon sau creveți sau multe alte varietăți sănătoase.

 

Proteinele.

 Proteinele sunt indispensabile pentru buna funcționare musculară și pot contribui și la recuperarea musculară după exerciții. Proteinele se găsesc din abundență în carne, adică și în pește. Ceea ce înseamnă că sushi conține și el foarte multe proteine care sunt esențiale pentru sănătatea musculară. Dar trebuie să eviți însă un sushi prăjit, care chiar dacă păstrează nivelul de proteine, conțin foarte multe calorii din cauza uleiului folosit la prăjire. Cel mai bine ar fi să mizezi pe ton sau pe creveți care sunt bogate în proteine și fără grăsimi.

 

Antioxidanții.

 Atunci când alegi să mizezi pe un sushi cu legume, faci un mare bine sănătății tale. Majoritatea varietăților de astfel de sushi conțin antioxidanți care neutralizează radicalii liberi și care îți păstrează sănătatea și tinerețea. Antioxidanții pot acționa și contra unor tipuri de cancer și a unor boli cardiace.

 

Energia.

 Da, ai citit bine. Dacă te simți obosit pe la sfârșitul zilei, poți schimba ciocolata cu sushi. Orezul conține glucide care sunt principala sursă de energie din corp. Optează pentru orezul brun care contribuie la reducerea riscului de mărirea a nivelului de glucide. Și asta deoarece este mai puțin rafinat decât orezul alb. Dar și toate legumele care se găsesc în sushi conțin și ele glucide. Un lucru foarte bun pentru tine.

Categorie: