Mâncare de linte verde

 

Lintea verde este o incredibilă sursă de proteine

mancare de linte verde

 Câți dintre noi gătim linte în mod constant? Unii dintre noi nici nu am auzit de această legumă, care face parte din familia fasolei și a mazărei, având cam același gust ca și acestea. Lintea însă este o incredibilă sursă de proteine și este bună pentru vegetarieni, și nu numai. În perioada postului, lintea este chiar indicată alături de soia, pentru că aceasta conține proteine. Există mai multe tipuri de linte – verde, roșie, maro, neagră dar ne vom opri la lintea verde, care este considerată și cea mai gustoasă varietate datorită gustului un pic piperat. Lintea verde necesită o fierbere puțin mai îndelungată, dar boabele își păstrează forma, de aceea este indicată la salate, tocănițe, pilafuri, etc.

 

Indicații pentru a găti corect lintea

 Întindeți lintea pe un prosop curat de bucătărie și alegeți boabele negre sau deformate. Clătiți lintea cu apă rece. Lăsați lintea la înmuiat peste noapte în apă cu un praf de sare. După ce ați lăsat lintea la înmuiat peste noapte, înainte de a prepara mâncărica, fierbeți-o vreme de 15 minute și strecurați-o sau luați spuma pe care o lasă.I

 

Ingrediente pentru mâncărică de linte verde

 Pentru o mâncărică de linte verde avem nevoie de 2 cepe roșii, una albă, un ardei gras verde, patru morcovi, jumătate de dovlecel curățat de coajă, o felie de țelină, bulion și o roșie și aproximativ 300 de grame de linte verde.

 

Cum se prepară mâncărica de linte verde?

 În primul rând, după ce lintea a stat la înmuiat peste noapte, se pune la fiert și se lasă să dea câteva clocote. Se spumuiește și se strecoară. Între timp, curățați legumele și tocați-le mărunt. Căliți-le într-o tigaie ori un tuci până ce ceapa devine aurie. Puneți lintea prefiartă și adăugați apă, cât să acopere un deget tot amestecul. Lăsați să fiarbă gustând constant. Potriviți de sare și condimente (rozmarin, piper, coriandru), și apoi adăugați două linguri de bulion și roșia decojită tăiată cubulețe. Lăsați să fiarbă până ce roșia devine moale. Se servește caldă.

Poftă bună!

Categorie: