Choux a la creme sarate sau dulci

 

4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci

choux a la creme sarate sau dulci

 Cu siguranta ca prajitura choux à la crème te face si pe tine sa te gandesti la vremea copilariei. Vrei sa o prepari? Iti spunem care sunt toate secretele sale pentru a obtine o prajitura Choux à la crème aurie si delcioasa.

 

Cand prepari prajitura choux à la crème ai mare grija la ingrediente si la coacere.

 Aluatul pentru prajitura choux à la crème este destul de greu de realizat. Ai nevoie de faina, de apa, de lapte, de unt si de oua. Unele persoane prefera sa inlocuiasca laptele cu apa. Untul trebuie sa fie topit in intregime, zaharul trebuie sa fie foarte putin. Aluatul trebuie amestecat cu o spatula foarte bine pana se desprinde de pe peretii vasului. Adauga si un strop de drojdie. Coacerea este etapa cea mai delicata deoarece prajitura choux à la crème se poate lasa ca si un soufle. Nu trebuie sa gresesti nimic. La coacere, trebuie sa le pui la cuptorul incins la 220 de grade si sa le tii 20 de minute pana isi dubleaza volumul. Dupa asta le poti intepa cu un ac pentru a elibera aerul si le mai poti lasa inca 10 minute. Poti lasa chiar usa de la cuptor intredeschisa.

 

Variaza garniturile la choux à la crème .

 Daca nu vrei sa prepari un choux à la crème clasic, poti incerca un choux sarat cu diferite feluri de branza. Mai poti miza pe o crema de ton sau pe niste rillette de somon pentru a garnisi reteta ta de choux sarate. Poti incerca si variantele cu guacamole sau cu combinatia de rosii si busuioc. Daca vrei o varianta mai festiva a acestor prajituri, le poti umple cu foie gras.

 

Choux à la crème versiune dulce.

 Cu siguranta ca varianta cu crema de vanilie este preferata ta. Nu ezita insa si prepara una cu rom si cu stafide, cu ciocolata, cu fistic si cu cafea. Poti prepara si un sos chantilly in care sa incorporezi o zmeura propaspata sau o cireasa fara sambure pentru un plus de prospetime. Dupa o masa copioasa o spuma de lamaie va veni cu mai multa lejeritate. Nu mai ai timp sa gatesti ? Cauta in frigider inghetata peste care sa adaugi un coulis de ciocoalata.

 

Pentru sublimarea prajiturii choux à la crème nu uita de glasare

 Pentru a sublima prajitura ta choux dulce te poti gandi la un dragut glasaj cu zahar. Poti adauga putin colorant natural alimentar in preparat pentru a obtine un rezultat colorat roz, mov, verde… pentru ca rezultatul sa fie cel mai frumos poti adauga deasupra si o petala de trandafir, fistic zdrobit sau o violeta cristalizata. So chic!