Cremă de zahăr ars

 

Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)

crema de zahar ars

 Crema de zahăr ars este poate printre cele mai simple deserturi din punct de vedere al dificultății de preparare și al ingredientelor. Nu ne trebuie multe ingrediente, și nici nu trebuie să ne batem capul prea mult cu tot felul de etape chinuitoare ale preparării prăjiturilor. Crema de zahăr ars este ideală pentru cei mari, adorată de cei mici și poate fi pregătită pentru orice ocazie.

 

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars

 Deja celebra rețetă a cremei de zahăr ars cuprinde 10 ouă, un litru de lapte, o cană de zahăr pentru sirop și o ceașcă de zahăr pentru compoziție, esență de rom sau de vanilie și zahăr vanilat – un pliculeț.

 

Cum preparam crema de zahar ars

 În primul rând se încălzește zahărul și se face siropul. Aveți două posibilități. Ori încălziți zahărul într-o oală mai mare și mai încăpătoare pentru ca apoi să îl transferați în tava de copt, ori îl încălziți direct pe aragaz în tava în care urmează să coaceți crema de zahăr ars. Este foarte important ca această tavă să fie rezistentă la căldura directă. După ce ați încălzit zahărul și s-a format siropul de caramel, se distribuie uniform în vasul de copt (pe fundul și pereții acestuia).

 Se lasă să se răcească și să se întărească. Între timp, se dă foc la cuptor, pentru ca acesta să fie preîncălzit. Se prepară și compoziția. Spargeți ouăle într-un vas și bateți-le spumă, apoi amestecați-le cu lapte și cu restul ingredientelor, mixând încontinuu. După ce s-a răcit zahărul ars, turnați compoziția aceasta în tavă și băgați-o la cuptor. Caramelul este întărit atunci când se aude cum crapă când turnați compoziția în tavă/ puneți basul într-o tavă mai mare umplută pe jumătate cu apă fierbinte pentru a se coace uniform, în bain marie. Se lasă la cuptor vreme de o oră-o o oră și jumătate și apoi se lasă la răcit. Se servește rece, după ce a stat preț de câteva ore la frigider.

Pofta buna!