Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert

 

Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!

castanele sunt cele mai delicioase pentru desert

 Nimic nu se compară cu delicioasele castane pentru a seduce sau pentru a delecta cele mai pretențioase și gurmande persoane. Și asta mai ales în inima iernii și mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă.

 Atunci când vine vorba despre a acorda savorile, cel mai bine ar fi să folosești castanele alături de citrice, portocale sau kumquat care vin cu aciditate și care permit un echilibru ideal.

Alături de mere și de pere sunt la fel de eficiente și dau cea mai bună combinație. Iar ciocolata și migdalele sunt bineînțeles cele mai indicate.

 Dar asta nu înseamnă cu nu poți face și unele combinații care nu sunt deloc obișnuite. Te poți inspira din patiseria japoneză și să combini castanele cu ceaiul verde sau castanele cu susanul care sunt de o mare finețe.

 Și acolo unde bucătăria sărată este cea care privilegiază castanele întregi, domeniul dulcelui este cel care se întoarce mai ales înspre niște produse transformate care te ajută să le pui cel mai bine savoarea în valoare.

 Crema și piureul de castane sunt fără îndoială cea mai ușoară opțiune. Le poți folosi și pentru a prepara o spumă sau o înghețată pe care să le folosești pentru tot felul de prăjituri. Le poți folosi și pentru niște muffins fondante cu coajă de portocală sau și pentru cea mai ușoară șarlotă.

 Făina de castane este fără gluten și este ideală pentru clătite sau tot felul de biscuiți pentru Crăciun.

 Nu uita nici de castanele glasate. Nu uita nici de prăjiturile cu fulgi de ciocolată sau cu pere. Sunt cele mai delicioase alături de castane.