Delicatese cu ciocolata alba

 

Ciocolata albă în bucătărie

delicatese cu ciocolata alba

 Ciocolata albă este un ingredient foarte apreciat și foarte folosit în bucătărie. Este un produs care poate să facă minuni în domeniul patiseriei și care este extrem de apreciat în același timp.

 Ciocolata albă, la fel ca și ciocolata neagră este un produs foarte util pentru organism. Este cel mai bun aliat al tău atunci când vrei să scapi de stres. Dar de cele mai multe ori este folosită ciocolata neagră, mai lejeră și mai digestivă. Ciocolata albă însă se poate folosi în cele mai delicioase rețete. Dovada în acest articol.

 

Cheesecake cu ciocolată albă și cu cireșe.

 Iată un desert dulce, original care combină într-un mod foarte plăcut brânza cu cireșele și cu ciocolata albă. Original şi mai ales excelent.

 

Panna cotta cu ciocolata albă şi cu fructul pasiunii.

 Vino cu puţin exotism la tine în bucătărie şi prepară un panna cotta cu ciocolată albă şi cu fructul pasiunii. Un veritabil regal pentru o cină în doi.

 

Gustări cu caise şi cu ciocolată albă. Ideale alături de ceai verde.

 Trebuie să amesteci caisele ţinute 30 de minute în apă fierbinte cu unt, nucă de cocos, zahăr, ciocolată topită şi coaja de la o lămâie. Pune totul la rece peste noapte şi a doua zi formează mici bulete pe care să le pui în ciocolată topită.

 

Espresso cu două tipuri de ciocolată.

 Dacă ai uitat cumva să faci desertul sau nu ai avut timp, prepară un espresso cu două tipuri de ciocolată.

 

Cremă de ciocolată albă cu cardamom.

 O crem de ciocolată albă va fi delicios de parfumată cu ajutorul cardamomului. Simplu şi rapid de preparat. Ai nevoie doar de ciocolată, de cardamom şi de smântână proaspătă.

 

Clafoutis cu ciocolată albă și cu physalis.

 Are aspectul unui clafoutis tradițional dar gustul este puţin diferit deoarece baza acestui clafoutis este din ciocolată albă. Physalisul vine cu o notă de aciditate dar şi cu o pată de culoare foarte vie. Simplu și foarte ușor de realizat.

 

Cheesecake cu biscuiți speculoos și cu ciocolată albă.

 Ciocolata albă şi biscuiţii se combină în aceeași rețetă pentru a obține un desert mai mult decât divin.

 

Muffins cu cicolată albă şi cu căpşuni.

 O preparare a unor muffins foarte lejeră datorită ciocolatei albe, dar şi delicios de fructate cu ajutorul căpșunilor. Perfect pentru un desert mai rapid dar şi pentru o gustare.

 

Prăjitură cu spumă de ciocolată şi cu zmeură.

 Un desert cremos cu un gust foarte dulce cu puţină aciditate pentru ca papilele tale să fie delectate.