Retete cu scortisoara

 

Câteva rețete pentru a descoperi delicioasa scorțișoară

retete cu scortisoara

 Scorțișoara este un condiment cunoscut încă din perioada Antichității. Scorțișoara se găsește sub formă măcinată sau sub formă de baton și este ideală pentru a parfuma mai ales rețetele dulci. Aici intră tot felul de prăjituri, compoturile, salatele de fructe… puțină miere și un strop de scorțișoară vor veni în plus cu un gust deosebit pentru ceaiul tău.

 Scorțișoara este extrem de uşor de integrat în rețetele tale. Iți propunem în acest articol patru deserturi clasice de redescoperit cu o notă de scorțișoară pentru a-ţi trezi toate simțurile.

 

Biscuiți cu scorțișoară şi cu ghimbir.

 Pentru a începe să apreciezi mai mult scorțișoara cea mai ușoară şi mai clasică rețetă este următoarea – biscuiți cu scorțișoară şi cu ghimbir. Sunt extrem de ușor de preparat şi pot fi combinați şi cu alte ingrediente precum glasajul de ciocolată albă şi neagră. Sunt ideali pe post de gustare între mese. Chiar şi pentru cei care sunt la regim.

 

Pancakes cu scorțișoară.

 Un pancake este un fel de clătită servită la micul dejun, la prânz sau la brunch în America de Nord. Se pot mânca în general cu sirop de arțar, cu gem, cu miere sau în versiune sărată cu unt, cu ouă sau cu bacon. Dar ingredientul secret pentru niște pancakes veritabile îl constituie un strop de scorțișoară pentru o infinită dulceața și savoare pentru fiecare dimineață.

 

Cookies cu scorțișoară.

 Iată un desert cu bucățele de ciocolată, un fel de biscuiți cu migdale, rotunzi, iubiți atât de cei mici cât şi de cei mari datorită diferitelor gusturi şi texturi. Şi pentru a veni cu o notă mai festivă, mai poţi adaugă şi puțină scorțișoară care se va potrivi de minune cu ciocolata caldă sau cu cea topită.

 

Melcișori cu scorțișoară.

 O rețetă delicioasă şi extrem de apreciată. Combinând aluatul cu scorțișoară, cu zahăr sau cu unt vei obține un desert cu o savoare robustă şi dulce. Se pot consuma la micul dejun. Cel mai adesea se servesc și alături de brânză, de un glasaj. Sunt delicioși pentru a savura un ceai, o infuzie sau cea mai bună cafea.

 Îți poți prepara și un ceai cu scorțișoară pentru a regla glicemia si colesterolul. Este un excelent remediu alternativ.

Care rețetă cu scorțișoară vei încerca?