Retete cu clatite

 

Cum poți prepara altfel clătitele?

retete cu clatite

 Clătitele nu se consumă doar la micul dejun sau pe post de desert. Iată în acest articol 14 feluri originale în care poți prepara clătitele pentru a te bucura de cel mai savuros gust. Și asta de la antreu la desert, de dimineața până seara. Clătitele sunt o bază incredibilă prin intermediul cărora poți inventa feluri multiple de mâncare. Clătitele sunt polivalente.

 - Prepară o prăjitură făcută din mai multe etaje cu clătite. Folosește între etaje cremă de brânză și somon. Nu uita nici de o garnitură de caviar peste. Sunt magnifice clătitele preparate astfel.

 - Crezi că vor putea refuza copiii niște clătite cu ciocolată? Niciodată! De servit într-o dimineață de duminică pentru cea mai frumoasă și mai însorită zi.

 - Cu ajutorul aluatului pentru clătite poți prepara și dantelă pe care să o prăjești apoi în tigaie. Sunt foarte frumoase și ideale pentru a decora prăjiturile sau orice tip de desert.

 - Încearcă să prepari un sandviș wrap în care să înlocuiești lipia clasică cu clătite. Este varianta ideală pentru micul dejun.

 - Clătitele sunt ideală pe post de gustare alături de ciocolată caldă. Folosește puțină lămâie, scorțișoară și zahăr brun.

 - Iată cum poți face copii să fie mai fericiți- decorează clătitele cu frișcă și cu biluțe colorate. Vor fi ce mai încântați.

 - Poți încerca să prepari într-un mod mai original clătitele. De exemplu, poți prepara niște clătite verzi. Care este ingredientul lor secret? Ceaiul verde, bineînțeles.

 - Poți prepara clătitele ca niște portofele umplute cu pui și cu puțin curry. Cea mai bună idee!

 - Încearcă și să răzuiești și niște mere în aluatul tău pentru clătite. După ce ai preparat aluatul adaugă peste miere și sirop de arțar și vei obține cele mai delicioase clătite.

 - Ai niște invitați și eziți între clătite și ouă? Le poți prepara pe amândouă. Ouă în aluat de clătite!

 - Poți prepara clătitele umplute ca și un burrito sau ca niște fajitas. Le poți gratina fără probleme la cuptor.

 - Îți poți surprinde toți invitații cu o lasagna nu cu aluat ci din niște clătite preparate cu ricotta și cu spanac.

 - Dacă vrei să prepari niște clătite originale sărate și cu accente orientale, încearcă cele cu carne de pui și cu lapte de cocos. Sunt și foarte savuroase.

 - O prăjitură de clătite cu cremă de frangipane te va ajuta să te bucuri de cel mai rafinat desert cu care îi vei surprinde pe toți.