Cele mai delicioase deserturi de vara

 

Cele mai delicioase deserturi de vară

cele mai delicioase deserturi de vara

 Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu siguranță. Lumea merge în vacanță, în concedii, pe terase și un singur lucru preocupă pe toată lumea – să se răcorească cât mai des și cât mai bine. Descoperă în acest articol câteva idei de deserturi care cu lejeritatea lor și cu prospețimea lor te vor ajuta să treci peste zilele toride de vară.

 

Spumă cu zmeură.

 Un desert lejer ca și o pană care te va transporta pe un norișor. În timp ce spuma preparată pe bază de cremă glasată cu vanilie are o perfectă onctuozitate, zmeura proaspătă folosită pe post de garnitură vine cu cea mai agreabilă textură.

 

Limonadă cu mușețel.

 Nimic nu se compară vara cu o limonadă rece. Mușețelul va veni cu o notă mai originală pentru această băutură clasică. Perfectă pentru vară. Ce mai!

 

Căpșuni proaspete cu oțet balsamic.

 Mierea, oțetul balsamic și busuiocul formează un trio foarte interesant pentru delicioasele căpșuni. Macerate în acest amestec, micile fructe se pot apoi degusta simplu sau se pot transforma într-o garnitura perfecta pentru prăjituri sau pentru o cremă glasată.

 

Un parfait glasat cu ciocolata.

 Un deliciu. Un deliciu culinar cu gust de ciocolată care te va răcori și te va delecta la finalul unei mese. Servește acest desert în cupe de ciocolată și mai adaugă deasupra puțină frișcă.

 

Alte idei pentru cele mai rapide și cele mai delicioase deserturi:

 - o salată de fructe cu un coulis de avocado.

 - portocale, miere și nuci. Pune într-un bol peste un iaurt nuci, portocale și tarhon. Mai adaugă și mierea deasupra și gata.

 - lapte cu ciocolată caldă.

 - un clafoutis cu pere.

 - fondue cu ciocolată fără cremă. Folosește și bucăți din fructele tale preferate.

 - o prăjitură cu Nutella în ceașcă.