Ce fel de sandvis cald preferi?

 

Ce fel de sandvis cald preferi?

ce fel de sandvis cald preferi

 Panini, hot dog, croque-monsieur, kebab, burger… Alegerea este extrem de larga atunci cand vine vorba pauza de masa. Iata cateva exemple de sandvisuri de luat cu tine la munca cu care sa te delectezi in pauza de masa.

 

Panini.

 Originar din Italia, panini desemneaza un sandvis mai alungit, in mod traditional pe baza de paine alba, de branza, de mezeluri sau de carne de pasare pregatit intr-un sandvis-maker. Dar nimic nu te impiedica sa adaugi in sandvisul tau panini cateva legume sau chiar un sos pesto. Sandvisul panini se regaseste chiar si in versiuni mai dulci uns cu Nutella sau Finetti, cu ciocolata si cu fructe. Vei iubi cu siguranta si tu acest sandvis panini pentru aspectul sau tandru si branza sa calda care se topeste.

 

Kebab.

 Kebabul este un sandvis cald care are mare succes. La kebab poti folosi mai multe tipuri de paine- lipie, bagheta, galetta…. Poti garnisi apoi kebabul cu carnea pregatita pe frigaruie si decupata apoi in niste felii fine. Cel mai adesea este vorba despre carne de oaie. Poti adauga aici si putina salata, ceapa si rosii. Sosurile sunt la alegere - alb, mayo sau harissa.

 

Burger.

 Burgerul clasic este realizat cu chifla, cu laptuca, cu carne prajita, cu cheddar, cu lamele de rosii si de ceapa. Se mai pot folosi insa si castraveti murati, putin ketchup si mustar. Dar burgerul si compozitia sa se pot schimba la infinit. Poti inlocui chifla cu bucati groase de rosii sau poti opta pentru o rata magret afumata sublimate toate de smochine proaspete de exemplu.

 

Hot dog.

 Se pare ca se consuma hot dog încă de la sfârșitul secolului XIX. Hot dogul clasic se realizează cu o chifla pentru hot dog, cu un carnat, cu ceapa prăjită, cu varza acra, cu brânză cheddar si cu câțiva castraveți murați. Poți folosi la hot dog și muștar și ketchup dar și acesta se poate diversifica la infinit.

 

Croque monsieur.

 Croque monsieur: 2 felii de toast prăjite ascund o bucata de șuncă și de brânză emmentaler. Poți adăuga în sandvișul Croque monsieur și sos bechamel pentru a veni cu mai multa onctuozitate sau poți înlocuii felia de brânză emmentaler cu o felie de brânză topita la vache qui rit. Cel mai important este însă sa presari pe deasupra sandvișului Croque monsieur brânză răzuită și gratinata. Vei obține un sandviș sățios, cu ajutorul unei rețete simple și rapide. Sandvișul Croque monsieur este un adevărat deliciu.

Tu ce sandvișuri duci cu tine la serviciu?