Cocktailuri si milkshakes pentru aperitiv

 

Reţete de cocktailuri şi milkshakes pentru un aperitiv lejer

cocktailuri si milkshakes pentru aperitiv

 Un pahar de cocktail cu alcool este echivalent cu 200 de calorii. În mod clar, cel mai bine ar fi să mizezi pe un cocktail cu fructe. În program- savori şi culori minunate.

 

Milkshake cu căpșuni.

 Pune o cutie de lapte degresat sau fără zahăr timp de 30 de minute la frigider. Pune în bolul unui mixer 250 de grame de căpșuni, 2 linguri de suc de lămâie şi 2 linguri de sirop de agave. Pune apoi totul în blender.

 

Un cocktail de fructe anti-oxidante.

 Amestecă 250 de grame de coacăze roşii cu 125 de grame de zmeură, 125 de grame de sfeclă roşie, 100 de grame de iaurt cu soia şi 10 cl de suc de portocale. Mai adaugă şi gheaţă şi sirop de agave.

 

Cockatail cu avocado.

 Amestecă un sfert de avocado copt cu 250 de grame de mango, cu suc de lămâie verde, cu sirop de agave, cu mentă şi cu gheaţă. Serveşte de îndată.

 

Un suc detox cu o mulțime de legume.

 Pune în storcător măcriș, țelină, 2 morcovi şi o sfeclă crudă. Amestecă sucul obţinut astfel cu un kiwi şi cu sucul de la o lămâie verde.

 

Suc de struguri cu un ceai matcha.

 Dă prin storcător 140 de grame de struguri, 70 de grame de mere şi 35 de grame de pulpă de lămâie. Adaugă o lingură de ceai şi amestecă bine.

 

Piersică on the beach.

 Amestecă 150 de grame de pulpă de piersică cu 25 cl de suc de ananas şi 40 cl de suc de merișoare. Serveşte rece.

 

Un mojito fără alcool.

 Pune sucul de la 4 lămâi verzi într-un shaker, adaugă frunze de mentă zdrobite, sirop de agave, apă gazoasă şi gheaţă.

 

Pina colada light.

 Amestecă două banane coapte cu 25 cl de apă de cocos, cu 250 de grame de pulpă de ananas, câteva cuburi de gheaţă şi 12,5 cl de suc de ananas.

 

Un milkshake cu spanac.

 Amestecă un pepene galben cu spanac, cu sirop de agave şi cu iaurt de soia. Completează cu apă rece.

 

Un smoothie cu fructe şi legume detox.

 Amestecă o ceașcă de coacăze, 3 prune, o jumătate de avocado, o jumătate de lătptucă, o jumătate de castravete cu 15 cl de apă şi 2 cuburi de gheață.

 

Un smoothie cu fructe roșii şi cu ghimbir.

 Pune 6 cl de apă fierbinte peste 10 grame de tărâțe de ovăz. Lasă să se umfle 5 minute şi amestecă-le apoi cu 250 de grame de mure, 125 grame de căpşuni, 100 grame de iaurt de soia, 1 lingură de ghimbir proaspăt, sirop de agave, apă şi gheaţă. Servește rece.