Bauturi racoritoare pentru vara

 

Băuturi răcoritoare şi sănătoase pentru vară

bauturi racoritoare pentru vara

 Băuturile dulci sunt o capcană nutrițională și nu sunt cele mai potrivite pentru a te răcori pe timp de vară. Îți venim în acest caz cu niște alternative – niște băuturi atât răcoritoare cât și cu un nivel foarte scăzut de zahăr. În meniu avem: un suc de fructe – pepene roșu, căpșuni și mentă, un ceai rece cu apă florală și un cocktail de morcovi, portocale şi lapte de soia.

 Suculente, gurmande, răcoritoare… cum ai putea rezista fructelor vara? Atenție însă la calorii. Aceste cocktailuri de vitamine conțin și foarte mult zahăr. Unele fructe sunt mult mai dulci decât altele, cum ar fi mango sau pepenele galben. Mai sunt și fructe care conțin foarte multă apă, cum ar fi pepenele roșu, dar și legume precum castravetele. Cocktailurile cu ele devin mult mai aerate şi mai puțin dulci.

 

Băutura răcoritoare din suc de fructe cu pepene roșu, cu căpșuni și cu mentă.

 Taie fructele bucățele şi amestecă-le cu frunzele de mentă. Poți înlocui menta cu busuiocul care are și el niște virtuți tonice. Prepară totul în blender.

 

Ceai rece cu apă florală.

 Pune la infuzat un ceai la alegere şi lasă-le apoi la răcit. Adaugă apoi câteva picături de apă florală.

 

Un cocktail de morcovi, de portocale și de lapte de soia.

 Stoarce fructele și pune apoi sucul într-un vas. Acest cocktail se poate servi cald sau rece în funcție de preferințe. Poți adăuga un norișor fin la sfârșit de lapte de soia.

 

Cocktail fără alcool cu caise și cu mentă

 Mai poți încerca și un cocktail fără alcool cu caise și cu mentă. Ai nevoie de 5 cl de nectar de caise, de 1 cl de sirop de mentă, de 2 cl de suc de lămâie, de 4 cl de suc de lămâie verde și de patru sau cinci frunze de mentă. Umple pe jumătate un pahar mai mare cu gheață și varsă succesiv sucurile și siropurile. Decorează cu frunze de mentă.