Cum sa varuiesti fara a apela la specialisti

 

Cum să văruim un apartament fără a apela la specialiști

cum sa varuiesti fara a apela la specialisti

 Dacă vă mutați într-un imobil nou sau pur și simplu vreți să dați un suflu noi apartamentului sau casei în care locuiți, ori dacă vreți să schimbați culoarea locuinței sau să faceți o curățenie mai strașnică, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să văruiți pereții. Cei mai mulți dintre noi apelează la specialiști pentru acest lucru. Dar costurile sunt destul de mari, și ați fi surprins cât de mult puteți economisi și cât de frumos puteți amenaja propria locuință văruind pereții fără ajutor. Schimbarea aspectului camerelor și împrospătarea aerului sunt doar câteva din avantajele pe care le oferă schimbarea pe care o veți face în locuință.

 

Pregătiți din timp materialele pentru varuit

 Nimeni nu vă garantează că varuitul este simplu sau că nu presupune muncă, dar satisfacția va fi una pe măsură. În primul rând trebuie să pregătiți din timp materialele și ustensilele necesare pentru varuit. Pensulele de mărimi diferite, bidineaua, trafaletul, banda de hârtie și folia de plastic sunt primele lucruri pe care trebuie să le achiziționați cand va hotarati sa varuiti. De asemenea, atunci când plecați la cumpărături nu uitați să includeți pe listă și varul (lavabil sau nu), culoarea dorită (specialiștii vă vor ajuta să vă alegeți nuanța perfectă), ipsos, aracet și amorsă. Din punct de vedere al prețului și al raportului calitate-preț, puteți de asemenea cere sfaturi specialiștilor. Aceștia vă vor îndruma spre achiziționarea unor produse de calitate care să se încadreze în bugetul ales.

 

Mutați obiectele de mobilier înainte de a vărui

cum sa varuiesti fara a apela la specialisti 1

Desigur că nu puteți vărui cu mobila așezată la locul inițial. Pentru asta aveți nevoie de câțiva prieteni sau rude care să vă ajute să eliberați spațiul de lângă pereți. Toate obiectele de mobilier vor fi mutate spre centrul camerei, sau, de ce nu, dezasamblate pentru ca mai apoi să le asamblați la loc. Nu uitați să acoperiți totul cu folie de plastic, astfel mobilierul nu se va degrada din cauza vopselei și a prafului. Dați covoarele la o parte și acoperiți parchetul cu ziare sau cu folie de plastic.

 

Pregătiți pereții pentru varuit

 Pregătirea pereților pentru varuit nu este dificilă. Pereții trebuie să fie perfect curați și nivelați. Măturați, aspirați și îndepărtați tot praful de pe pereți. Apoi reparați toate găurile și crăpăturile existente cu amorsă și ipsos. Abia după ce se usucă vă puteți apuca de dat cu var, după ce ați nivelat-o cu șmirghel. La final aplicați amorsă pe toată zona pe care vreți să o zugrăviți.

 

Văruitul propriu-zis

 După ce ați terminat cu aceste etape, urmează văruitul. Se amestecă pasta de var cu apă și se trece printr-o sită deasă, astfel că orice impuritate va fi eliminată din amestec. Pasta se amestecă cu aracet și cu culoarea dorită. Trebuie însă să vă asigurați că pasta obținută are o culoare mai închisă decât cea finală, deoarece, o dată ce aplicați varul pe perete, se va deschide cu câteva tonuri. După ce diluați culoarea pentru a o aplica ușor cu bidineaua sau trafaletele, începeți să zugrăviți tavanul și apoi fiecare perete, de sus în jos. După ce ați terminat operațiunea și pereții s-au uscat, vă puteți apuca să dați jos folia de plastic de pe mobilă și de pe dușumea sau parchet. Curățați bine mobila, și veți vedea că locuința dvs. are un suflu nou. Dacă zugrăviți camera bebelușului, trebuie să știți că există și vopsele speciale pentru aceasta.

Categorie: