Respirația urât mirositoare la pisici

 

Respirația urât mirositoare la pisici

respiratia urat mirositoare la pisici

 Și pisicile pot suferi adesea de respirație urât mirositoare. Mai multe cauze sunt posibile: o boală, hrana, igiena, o infecție a gurii sau a dinților.

 

Care sunt cauzele respirației urât mirositoare la pisici?

 Odată ce ai început să observi că pisica ta are o respirație urât mirositoare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să verifici dinții acesteia. Cauzele respirației urât mirositoare pot fi igiena orală deficitară, vizibilă printr-o serie de depuneri maronii de tartru sau prin inflamarea gingiilor pisicii. Dacă pisica are o alimentație umedă, cariile își pot face rapid apariția.

 Dacă respirația pisicii tale este fructată, atunci s-ar putea ca pisica ta să sufere de diabet. Dacă respirația pisicii tale miroase a urină, atunci s-ar putea ca pisica ta să sufere de o afecțiune a rinichilor.

 

Cum evităm respirația urât mirositoare la pisici?

 Unele boli sunt direct responsabile de apariția respirației urât mirositoare la pisici: insuficiență renală, faringită, gastrită. În unele cazuri, respirația urât mirositoare la pisici se datorează hranei. Trebuie să încerci cu orice preț să nu îi mai dai pisicii tale hrană umană deoarece aceasta favorizează acumularea de tartru. Astfel, acumularea de bacterii îi dă pisicii o respirație urât mirositoare.

 

Soluții diferite 

 Chiar dacă pisica ta nu prea apreciază acest moment, trebuie să îi speli dinții pentru a elimina cât mai mult tartru cu putință. Trebuie să îți achiziționezi o perie de dinți specială pentru pisici. Ideal ar fi ca periajul să se efectueze de cel puțin două ori pe săptămână. Dacă în ciuda periajului regulat pisica ta nu a scăpat de respirația urât mirositoare, atunci trebuie s-o duci la medicul veterinar care va efectua un detartraj. Există pe piață crochete special concepute pentru igiena orală a pisicii tale.

 Atunci când este mestecată, hrana uscată curăță dinții pisicii. Dacă neglijezi această problemă, vei pune în pericol sănătatea pisicii tale, pisica poate să ajungă să își piardă dinții.

Categorie: