Beneficiile animalelor de companie asupra sănătății

 

Animalelor de companie au un impact pozitiv asupra sănătății.

beneficiile animalelor de companie asupra sanatatii

 În zilele noastre, foarte multă lume posedă un animal de companie. Cel mai adesea este vorba despre un câine sau despre o pisică. Şi iubitorii de animale vor fi cu siguranță încântați să afle că animalele de companie vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Prietenii noștri cu patru lăbuţe au un impact benefic, pozitiv asupra sănătății.

 

Animalele de companie sunt o prezență benefică pentru toți.

 Diferite studii, realizate în mai multe țâri, au ajuns la aceeași concluzie. Prezența unui animal de companie în casă este benefică pentru toţi. Atât pentru copii cât şi pentru adulți. Dacă câinii sunt foarte populari în cazul unor familii cu copii, pisicile sunt foarte apreciate de către cupluri. Dar si de celibatari, de tineri sau de către pensionari.

 

Animalele de companie sunt o sursă de fericire.

 Şi un sondaj realizat printre posesorii de animale, a relevat următoarele – 68% dintre persoanele interogate au declarat ca pentru ei animalele sunt o sursă de fericire. Deci părerile celor care au un animal de companie sunt unanime- grija pentru animale vine cu o veritabilă stare de bine.

 

Animalele de companie au numeroase beneficii pentru copii.

 La copii animalul de companie poate juca mai multe roluri. Poate contribui la dezvoltarea lor, devenind confidentul lor complicele lor, elementul lor de siguranță, de calm, de liniște şi de stabilitate.

 

Animalele de companie ajută copii să îşi dezvolte sistemul imunitar.

 Dar pe lângă toate aceste beneficii psihologice, prietenii noștri cu patru lăbuțe sunt extrem de buni pentru sănătatea micuților. Îi ajută pe copii să îşi dezvolte sistemul imunitar mult mai repede.

 Copiii care locuiesc cu un animal de companie au deci cu 30% mai puțin riscuri de a suferi de infecții respiratorii. Nu sunt atinși nici de infecții ale urechilor precum otita. Au deci nevoie de mai puţin tratament cu antibiotice.

 

Animalele de companie au un rol pozitiv in viata persoanele mai în vârstă.

 Rolul foarte pozitiv pe care îl pot avea animalele de companie asupra persoanelor în vârstă atât domeniul fizic cât şi psihologic nu mai trebuie să fie demonstrat.

 

Animalele de companie ajută în lupta contra solitudinii, a depresiei şi a unor boli.

 Animalele de companie incită şi la mobilitate fizică, la responsabilitate. Trebuie să te miști, să nu mai fii crispat pentru a le mângâia, te ajută să reduci stresul, animalul de companie este cel care te iubește așa cum eşti şi cel care nu te judecă.

 

Animalele de companie sunt distractive şi sunt captivante, te ajută să uiți de suferințe.

 Pentru copii animalele de companie sunt o sursă de zâmbet regăsit extrem de uşor. Este mereu mai uşor să treci peste probleme alături de niște prieteni adevărați.

Categorie: