Cum să înveți câinele să nu mai roadă totul prin casă

 

Câinilor le place la nebunie să se joace

cum sa inveti cainele sa nu mai roada totul prin casa

 Câinii sunt niște animale cărora le place la nebunie să se joace, să se distreze. Nu mai este un secret pentru nimeni acest lucru: câinii adoră să roadă orice prinde, acest lucru fiind normal.

 Însă niciunui stăpân nu îi convine ca, întors acasă după o zi grea de lucru să găsească casa întoarsă pe dos deoarece scumpul lui cățel a avut chef să roadă tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv pantofii săi favoriți. Dacă te afli într-o situație identică și nu știi cum să procedezi, nu te îngrijora. În cele ce urmează, îți vom explica motivele care îi determină pe câini să adopte un astfel de comportament și tot ceea ce trebuie să știi pentru a pune punct acestei situații. Cu ajutorul acestui articol, vei avea toate armele necesare la dispoziție pentru a-ți salva obiectele personale de la distrugere.

 

Antrenamentul necesar pentru ca animalul tău de companie să înceteze să roadă tot ce-i iese în cale

 Liniștește-te, nu ești singurul care trebuie să facă față unei astfel de situații. Majoritatea proprietarilor de câini trec, la un moment dat, prin această problemă. Rosul este natural la câini. Însă, când acesta se apucă să roadă cele mai nepotrivite, periculoase sau scumpe lucruri, există o problemă. Câinii rod absolut tot ce le încape în gură: șosete, pantofi, haine, ustensile de bucătărie, ziare, chiar piese de mobilier.

 

Ce îi determină pe câini să roadă obiectele?

 - adesea, singurătatea și plictiseala sunt principalii factori care îl determină pe câine să adopte un astfel de comportament;

 - angoasa provocată de faptul că este nevoit să stea fără tine câteva ore cât ești la muncă;

 - creșterea dinților;

 - o teamă sau o fobie, ei da și câinii au, la fel ca oamenii, temeri și fobii;

 - câinele vrea să atragă atenția asupra sa;

 Este important să îl dezobișnuiești pe câine de rosul obiectelor nu numai de dragul obiectelor tale ci și pentru că acest lucru este extrem de periculos pentru câinele tău. Dacă de exemplu câinele roade un cablu electric, viața sa este în pericol.

 

Prevenirea este cel mai bun aliat si in cazul câinilor

 Pune în practică aceste etape simple:

 - protejează-ți casa – pune deoparte tot ceea ce consideri că ar putea deveni o tentație pentru câinele tău;

 - dă-i câinelui jucării speciale pe care le poate roade. Încearcă să îl faci să înțeleagă că acestea sunt singurele lucruri pe care are voie să le roadă.

 - dacă câinele tău are obiceiul să roadă mobila sau hainele atunci te sfătuim să le dai cu un spray cu oțet sau cu un lichid amar pentru a se dezobișnui de acest lucru;

 - supraveghează-l, observă-l, petrece cât mai mult timp alături de el;

 - fii consecventă în ceea ce privește comenzile, adoptă un program stabil de instruire de care să te ții zilnic;

 - oferă-i un loc special în casă unde să își țină jucăriile de ros, păstrează jucăriile doar în acest spațiu. Când va simți nevoia să roadă ceva, câinele va ști unde să meargă.

Categorie: