Ce caine sa aleg pentru copil

 

Rasele ideale de câini pentru copii

ce caine sa aleg pentru copil

 Unele rase de câini suportă mai greu energia continuă de care pot da dovadă unii copii. Dacă ești tată sau mamă îți vei da seama cu siguranță la ceea ce ne referim. Animalul vostru de companie nu trebuie să se transforme într-o povară, în cineva de care trebuie să mai ai mare grijă sau cineva pe care trebuie să îl protejezi non stop.

 Din aceste motive îți prezentăm în acest articol care sunt cele mai bune rase de câini pentru copii. Un ghid util pentru ca să ai o idee clară cu privire la alegerea pe care trebuie să o faci.

 

Golden Retriever.

 Golden Retriever este o rasă care este cu siguranță una din rasele cele mai populare, dar și cele mai iubite de către familii. Caracterul gentil, jucăuș și energic al acestor mascote pentru căminul tău fac din ele un compagnon fără pereche pentru copilul tău. Sunt și cei mai devotați câini care vor ști cum să vegheze asupra casei tale.

 

Labrador.

 Foarte aproape de această rasă găsim și Labradorul cu blană scurtă. Are nevoie de o îngrijire minimă, cel puțin în ceea ce privește aparența sa. Sunt niște câini care adoră să se joace dar care au și un caracter extrem de protector. Este deci ideal pentru copilul tău.

 

Boxerul

 Dacă există un câine răbdător, dar și tolerant, ei bine acesta este Boxerul. Principala calitate a acestui câine este exact blândețea și gentilețea sa. Sunt deci capabili să suporte toate capriciile și jocurile bruște pe care copiii le adoră.

 

Beagle

 Câinii din rasa Beagle sunt pur și simplu adorabili. Sunt de talie mică dar și cei mai buni prieteni pentru niște copii. Sunt plini de energie și de tandrețe, sunt mereu dispuși mângâierilor dar și atențiilor.

 

Setterul Irlandez

 Setterul Irlandez este un câine care adoră copiii. Sunt niște câini foarte jucăuși și energici care nu au pretenții prea mari. Au nevoie doar de un partener de joacă care să nu îi bruscheze.

 

Terra Nova.

 Terra Nova sunt niște câini uriași dar gentili. Adoră copiii. Un câine care are simțul responsabilității și care știe cum să rămână calm, un câine care este liniștitor și protector.

 

Bichonul frise.

 Bichonul frise sunt niște câini micuți și adorabili. Sunt dulci, sunt docili, sunt amuzanți, o rasă care îi va încânta pe cei mici cu siguranță.

 

Basset Hound.

 Basset Hound este o adevărată perlă rară. Sunt cei mai dulci și mai răbdători căini.

 

Collie

 Copiii tăi nu știu probabil încă cine este Lassie, dar dacă ți-a rămas în suflet acest câine minunat din rasa Collie, cu siguranță că ești de acord cu noi când spunem că este un câine ideal pentru copii. Sunt răbdători, prietenoși, protectori. Vor deveni cu siguranță cel mai repede cei mai buni prieteni ai celor mici.

 Asta nu înseamnă însă că alte rase de câini nu sunt potrivite pentru un copil. Trebuie însă să ții cont în alegerile pe care le faci de caracterul și de stilul de viață al câinelui pe care vrei să îl alegi. Există niște câini mai sedentari care iubesc să ducă o viață mai calmă și rase care adoră să se joace cu copiii.

Categorie: