Alimentatia corecta a catelusului

 

Cum sa hrănim cățelușul corect

alimentatia corecta a catelusului

 Hrănirea cățelului este un lucru extrem de important, un lucru care poate duce la prelungirea speranței sale de viață. Trebuie să alegi o alimentație cât mai echilibrată care să însoțească tot timpul cățelușul tău în creșterea sa. Nu uita însă că alimentația sa evoluează în funcție de dezvoltarea sa și de nevoile sale.

 

Ce alimentație să aleg pentru cățelușul meu? Cum să aleg alimentul potrivit pentru creștere?

 Pentru dezvoltarea armonioasă a unui cățeluș, alimentația sa trebuie să țină cont de veritabilele nevoi nutriționale ale acestuia.

 - pentru a se dezvolta, osatura sa are nevoie de două ori mai mult de energie, de calciu și de fosfor decât un adult pentru mineralizarea scheletului.

 - deoarece intre săptămânile 4 și 12 cățelușul își poate pierde în mod progresiv imunitatea transmisă de către mama sa, acesta va avea nevoie de o alimentație care să îl ajute să își construiască cel mai puternic sistem imunitar.

 - deoarece sistemul digestiv al cățelușului încă imatur poate să fie la originea unor probleme digestive și a unor fecale umede, alimentația sa trebuie să îl protejeze și să îi asigure o siguranță digestivă optimă.

 

Alimentația cățelușului.

 Nu varia alimentația sa. Alimentația echilibrată nu înseamnă o alimentație variată. Flora intestinală a unui cățeluș este foarte sensibilă. Dacă vei schimba în mod frecvent și în mod brutal alimentația sa îi vei perturba sistemul digestiv fapt ce va duce la flatulență, diaree sau la reacții cutanate.

 

Controlează și să raționalizează mesele cățelului.

 Până la vârsta de 6 luni, un cățeluș trebuie să consume 3 porții de mâncare pe zi. Orele trebuie să fie regulate. Prezintă mereu mâncarea în același vas așezat mereu în același loc. Vei reuși astfel să îi transmiți mereu cele mai bune obiceiuri cu privire la un bun comportament alimentar si vei contribui astfel la echilibrul său.

 

Greutatea cățelușului trebuie să fie controlată în mod regulat.

 Pentru ca acesta să crească cât mai bine, nu trebuie să încurajezi o luare în greutate mult prea bruscă. O supraîncărcare a scheletului său va veni cu consecințe nefaste asupra articulațiilor. La cinci luni, greutatea sa nu trebuie să depășească 50% din greutatea sa estimată.

 

Ai grijă să aibă cățelușul mereu apă.

 Oricare ar fi alimentația sa, un vas cu apă trebuie să fie în permanență la dispoziția cățelușului. Trebuie și să o schimbi în mod regulat deoarece aceștia au tendința de a se juca mereu cu apa.

Categorie: