Insuficienta renala la pisici

 

Insuficiența renală la pisici

insuficienta renala la pisici

 Pisicile sunt niște animale afectate în mod frecvent de insuficiența renală. Această infecție, după cum bine indică și numele, este rezultatul unei disfuncții la nivelul rinichilor animalului, având drept consecință o acumulare anormală a ureei în organism. Cu toate acestea, chiar dacă pisica este considerată drept un animal cu un risc crescut în a dezvolta insuficiența renală, există câteva măsuri simple, de aplicat în viața de zi cu zi, care îți vor permite să previi această afecțiune.

 

Cum poți evita apariția insuficienței renale la pisici?

 Prima metodă prin care poți preveni apariția insuficienței renale la pisică este supravegherea alimentației. Alimentele bogate în proteine trebuie evitate. Trebuie să știi că există alimente special adaptate organismului pisicilor, alimente pe care le poți găsi în cabinetul medicului veterinar.

 Alimentația echilibrată și consumul de apă proaspătă sunt niște puncte esențiale în prevenirea insuficienței renale la pisică. Insuficiența renală se poate depista prin teste de sânge după care se vor ține sub control nivelul de uree și de creatină. Cu cât este mai din timp tratată această afecțiune, cu atât sunt mai mari șansele de a fi tratată.

 

Care sunt simptomele insuficienței renale?

 Dacă pisica ta suferă de o infecție renală, există unele semne care te vor determina cu siguranță să mergi cu ea de urgență la medicul veterinar. O pisică care suferă de insuficiență renală este abătută și deshidratată. Pisica poate manifesta și tulburări de ordin neurologic, poate avea vărsături, diaree, uneori îi pot apărea niște ulcerații la bot. În momentul în care pisica suferă de insuficiență renală, va avea tendința să bea mai multă apă decât de obicei.

 

Cum se tratează insuficiența renală la pisică?

 Este vorba de un medicament cunoscut sub numele științific de enzimă de conversie a angiotensinei. În cazurile mai grave, tratamentul pisicii poate fi însoțit de perfuzii care ajută la curățarea sângelui. O ecografie se dovedește a fi indispensabilă pentru a evalua pagubele produse de insuficiența renală.

Categorie: