Cum alegi un animal de companie pentru copilul tau

 

Cum alegem animalul de companie pentru copii?

cum alegi un animal de companie pentru copilul tau

 Gata. V-ați decis. Vreți să adoptați un animal de companie pentru copilul vostru dar nu știți ce animal să alegeți pentru ca micuții voștri să fie cei mai fericiți? Câini, pisici, răzătoare, pești…. Aveți de unde alege pentru ca micuții voștri să petreacă alături de ele niște momente de neuitat.

 Trebuie să țineți cont însă de un lucru. Nu toate animalele sunt adaptate copiilor. Unele cer mai multă atenție, mai multă îngrijire dar și ai nevoie de un anumit buget. Este deci o alegere care trebuie foarte bine gândită.

 

Avantajele unui animal de companie.

 Părinții oferă cel mai adesea copiilor un animal de companie pentru a-i responsabiliza și pentru al face să înțeleagă că și animalele sunt niște ființe vii care au nevoi vitale, nevoi la care trebuie să răspundă pentru a beneficia la rândul lor de compania lor minunată.

 

 Copiii care cresc alături de un câine sau de o pisică au un mare avantaj. Acest lucru le permite să își dezvolte curiozitatea grație descoperirii universului animalelor. Un lucru care dezvoltă de asemenea copiii atât din punct de vedere psihic cât și din punct de vedere social. Un animal posedă un imens rol afectiv pentru un copil.

 În primele zile de școală de exemplu, un copil se poate simți pierdut, dar un animal de companie poate deveni confidentul său cu care împărtășește îndoielile, problemele sau bucuriile. Prezența unui animal de companie contribuie la dezvoltarea și la întreținerea relațiilor din sânul familiei, favorizând comunicarea dintre diferiții membri ai familiei. Animalul de companie poate să devină subiect de discuție și de interes comun.

 Înainte să alegi animalul de companie potrivit pentru copilul tău, mai trebuie să ții cont de unele lucruri.

 

Alege animalul de companie în funcție de vârsta copilului.

 Este primordial să ții cont de vârsta copilului atunci când alegi un animal de companie. Vârsta ideală începe de pe la 15 luni, când începe să umble deja, să alerge, să se joace, la fel ca și animalul. Cei doi pot beneficia astfel de o reală complicitate. Între vârsta de 3 și 6 ani copilul începe să considere un animal de companie drept un adevărat membru al familiei. După vârsta de 6 ani, arată un veritabil respect pentru acesta, se creează o adevărată legătură afectivă între cei doi.

 

Alege animalul de companie în funcție de buget.

 Dacă ai un buget mai limitat, alege o pisică sau un câine de dimensiuni mai mici care nu au nevoie de foarte multă mâncare. Nu uitați că vizitele la veterinar trebuie și ele să fie făcute. Peștii și rozătoarele sunt ideale pentru un buget mai mic.

 

Ce animal de companie poți alege ?

 Rozătoarele. Iepurii, hamsterii, porcușorii de Guineea sunt ideali pentru un copil. Sunt afectuoși și potriviți pentru copiii între 6 și 12 ani.

Pisicile.

 Pisicile sunt ideale, celebre pentru afecțiunea lor, pentru curiozitatea și imparțialitatea lor. Adoră și să se joace deci sunt ideale pentru un copil.

Câinii

 Câinii sunt și ei foarte potriviți dar au nevoie de plimbare, de periaj, etc. Iubesc însă să se joace și sunt și ei foarte afectuoși. Labradorii și Boxerii sunt cei mai potriviți.

Peștii și păsările

 Peștii și păsările sunt mai potrivite pentru copiii adolescenți care pot avea grijă cum trebuie de ele.

Categorie: