Cum recunosti o pisică bolnava

 

Cum faci diferența dintre o pisică bolnavă și o pisică sănătoasă

cum recunosti o pisica bolnava

 Nu este întotdeauna ușor să faci diferența dintre o pisică bolnavă sau o pisică care se odihnește pur și simplu. Uneori nu ți pare nimic ciudat în faptul de a sta toată ziua tolănită pe canapea, fără să facă altceva.

 

Diferitele schimbări la pisica

 Comportamentul pisicii tale care pare puțin schimbat ar trebui să te alerteze. Dacă doarme prea mult sau mai mult decât de obicei, dacă nu se mai alimentează așa cum trebuie, dacă merge mult prea rar la litieră, acesta sunt semnele care anunță instalarea unor boli. Nefiind veterinar, nu știi despre ce boală poate fi vorba însă un lucru este sigur, ceva nu este în regulă. În acest caz, îți recomandăm să mergi de urgență cu pisica la veterinar.

 

Pisica își schimba comportamentul și nu mai mănâncă

 Pisica ta nu prea mai face mișcare, ea care era extrem de agitată de-a lungul întregii zile. Nu mai miaună în timp ce înainte avea acest obicei. Devine din ce în ce mai distantă, nu îi mai place să fie mângâiată la fel ca înainte. Semne care ar trebui să te îngrijoreze. Alimentația este un alt criteriu esențial în instalarea unei boli. O pisică sănătoasă își va cere mereu mâncarea preferată. Dacă este bolnavă va refuza să mănânce, să bea apă.

 

Verifica temperatura corpului la pisica

 La pisică, temperatura normală a corpului este de 38-39, mai mare decât la oameni. Dacă constați că pisica ta are tendința să se refugieze în locuri mai călduroase sau din contră, mai reci și că temperatura sa este mai mare de 39 sau mai mică de 37.5, atunci ar fi cazul să te îngrijorezi. În acest caz, nu mai aștepta și du-ți pisica de urgență la medicul veterinar. Pentru a-i lua temperatura pisicii tale, este nevoie să introduci termometrul în rectul pisicii, lucru deloc pe placul acesteia.

 

Pisica se neglijează

 O pisică se spală de mai multe ori pe zi. Toaleta este un semn de bunăstare, trebuie să te asiguri că face acest lucru zilnic. Dacă nu mai face acest lucru, dacă blana este murdară și încâlcită s-ar putea ca pisica să nu mai aibă forță să își facă toaleta. Suferă de ceva grav sau mai puțin grav, însă ceva rău se întâmplă. Fii atent dacă ia sau pierde în greutate, dacă strănută sau nu, dacă tușește, dacă are ochii roșii.

 O pisică bolnavă trebuie îngrijită de urgență, nu trebuie lăsată să sufere. Dacă îți cunoști pisica, îți vei da seama imediat dacă ceva nu este în regulă cu ea.

Categorie: