Ce trebuie sa sti despre hamster

 

Lucruri pe care trebuie să le știi despre hamster

ce trebuie sa sti despre hamster

 Hamsterul este animalul de companie la care se gândesc majoritatea părinților în momentul în care copilul începe să le ceară un animăluț. Micuț și drăguț, hamsterul este un animal de companie ideal pentru copii. Însă, înainte de a alege un hamster pe post de animal de companie, trebuie să știi câteva lucruri importante despre acesta.

 

Cât trăiește un hamster

 Speranța de viață a hamsterului este de doi-trei ani însă sunt cazuri în care acesta poate trăi chiar patru-cinci ani. Un hamster adult poate să consume în jur de 10-15 grame de hrană pe zi. Consumul de mâncare depinde și de activitățile pe care acest micuț animal de companie le are pe tot parcursul zilei.

 

Ce hamster cumpărăm

 Dacă ai hotărât să cumperi un hamster trebuie să ai grijă ca acesta să nu fie nici prea mic (sub trei săptămâni) sau prea bătrân (peste trei luni). Motivele: un hamster prea tânăr riscă să nu supraviețuiască din cauză că nu este capabil să se hrănească de unul singur iar o femelă cu o vârstă de peste trei luni ar putea fi însărcinată ceea ce s-ar putea să nu îți convină.

 

Hamsterul este un animal nocturn.

 Hamsterul este activ noaptea în special, ziua și-o petrece odihnindu-se având scurte perioade de-a lungul zilei în care este treaz. Trebuie să îi respecți ritmul de viață. Adesea, copiii sunt dezamăgiți din cauză că nu se pot juca cu animăluțul lor de companie pe timp de zi.

 

Hamsterul este un animal solitar și independent.

 Hamsterului îi place să trăiască singur, nu prea apreciază compania. Pentru reproducere, i se va aduce temporar o femelă. În această perioadă, hamsterul trebuie supravegheat îndeaproape, să nu devină violent cu femela.

 

Hamsterul își face rezerve de mâncare.

 Să nu te sperii dacă îți vezi hamsterul cu niște obrăjori imenși, are obiceiul să își facă rezerve de mancare. Este un comportament absolut natural la acest animal care își dorește ca în acest fel să își depoziteze hrana într-un loc sigur pentru a o consuma mai târziu.

 

Hamsterul are nevoie de spațiu.

 Chiar dacă este un animal micuț, să nu crezi că îl poți pune într-un spațiu mic. Hamsterul este un mare sportiv și o cușcă cu etaj de exemplu, niște accesorii precum roata, sunt perfecte pentru el. Hamsterul are nevoie de jucării care să îi trezească curiozitatea.

 

Ce mănâncă hamsterul ?

 Mâncarea hamsterului include grăunțe, semințe, insecte însă nu refuză nici boabele de porumb. Apa hamsterului se va înlocui cel puțin o dată pe zi.

Categorie: