Ce alimente prefera cainele

 

Alimentele preferate ale câinelui

ce alimente prefera cainele

 Un câine sănătos este un câine ce are o alimentație echilibrată și completă din punct de vedere nutrițional, acest lucru permițându-i dezvoltarea dar și desfășurarea unor activități normale, prevenind în același timp bolile.

 Nu trebuie să lăsați câinele să vă ducă de nas, să cedați capriciilor alimentare ale acestuia. Majoritatea preferințelor alimentare ale câinelui sunt înnăscute. Dată fiind natura carnivoră a câinelui, produsele de origine animală sunt mult mai apreciate decât cele de origine vegetală. Gustul pentru unele alimente se poate dobândi de-a lungul timpului. Între 4-7 săptămâni câinele își formează obiceiurile alimentare care sunt durabile, definitive chiar. Tânărul cățeluș se educă, imită comportamentul mamei sale care își învață progenitura cum să își aleagă alimentele dar și să vâneze și să socializeze. În această perioadă alimentația câinelui trebuie să fie variată.

 

Alimentele preferate ale câinelui

 Proteinele animale sunt extrem de apreciate de către câini. Industria agroalimentară le folosește adesea pentru a spori apetența alimentelor compuse dintr-o gamă înaltă. Ficatul crud este mult mai apreciat de câine decât carnea gătită. Preferințele câinelui merg de la carne de vită la carne de pasăre sau de miel. Crudă, carnea de vită se numără printre preferințele câinelui.

 

 Materiile grase (grăsime de pasăre, grăsime de porc) se numără și ele printre preferințele câinelui. Zahărul este un caz special: câinele nu cunoaște gustul zahărului în stare naturală deoarece alimentele pe care le consumă nu conțin de obicei zahăr. Stăpânul va fi cel care decide dacă îi va face cunoștință câinelui sau nu produsele dulci.

 

Umiditatea alimentelor.

 Preparatele umede sunt mai apetisante pentru câine decât alimentele uscate. Hrana umedă conține în jur de 40-50% apă.

 Unii câini ar putea arăta o aversiune față de alimentele amare. Acest lucru se poate afla în strânsă legătură cu obiceiurile alimentare sau cu o problemă de ordin medical. În momentul în care câinele refuză un aliment, stăpânul este cel care trebuie să caute cauzele psihologice.

Categorie: