Ce pisica sa imi aleg

 

Cum sa ne alegem pisica potrivită

ce pisica sa imi aleg

 Așadar, v-ați decis. Vă doriți din tot sufletul o pisicuță pe care să o iubiți, să o îngrijiți, să o hrăniți așa cum se cuvine, însă nu știți ce tip de pisică vi se potrivește. În primul rând, felicitări pentru decizia luată, studiile arată că proprietarii pisicilor sunt mult mai fericiți, mai sănătoși și se simt mai iubiți, decât persoanele care nu dețin animale de companie. Pisicile nu sunt la fel, au personalități diferite, și veți ști cu siguranță atunci când veți întâlni pisicuța perfectă, că este a dumneavoastră.

 

Pisica reprezintă un angajament pe viață

 Așa cum nașterea unui copil reprezintă un angajament pe viață, la fel și adoptarea unei pisici reprezintă un astfel de angajament. Pisicile sunt ființe foarte atașate de om, și aveți o mare responsabilitate pe umeri atunci când vă hotărâți să luați o pisică.

 Mai aveți și alte animale de companie? Acesta este un aspect extrem de important, deoarece pisicile nu se acomodează foarte repede cu alte animale de companie și nu sunt foarte încântate în ceea ce privește împărțirea teritoriului și atenției stăpânului. Acomodarea pisicii cu alte animale de companie durează și necesită mult timp, răbdare și finețe.

 

Diferențele între rasele de pisici

 Există foarte multe rase de pisici, însă nu le vom enumera pe toate. Trebuie să știți, însă, faptul că fiecare rasă de pisici este unică și are necesități și tabieturi diferite de celelalte rase de pisici. Spre exemplu, pisicile persane sunt mai degrabă pisici iubitoare, care vă torc în poală ziua întreagă, dar necesită o îngrijire specială a blănii lor. Pisicile siameze, pe de altă parte, au tendința să se manifeste mai mult din punct de vedere vocal, în vreme ce pisicile maine coon sunt masive, dar relaxate, care vă vor urma oriunde vă duceți. Cu toate acestea, indiferent de rasă, toate pisicile au nevoie de iubire, atenție, îngrijire și hrană adecvate.

 

Pui de pisică sau pisică matură?

 Și aici veți avea probleme în ceea ce privește alegerea pisicii. Trebuie să vă gândiți bine dacă vă doriți un pui de pisică ori o pisică matură. Avantajele puiului de pisică sunt acelea că îl puteți învăța dvs. cu anumite deprinderi, precum mersul la toaletă, îi puteți face un anumit program sau îl puteți oarecum „dresa” să deprinsă anumite tabieturi. Puiul de pisică, însă, este mult mai delicat și mai ușor de rănit, se poate ascunde în locuri periculoase, însă este foarte activ și oferă multă dragoste. Pisica adultă, pe de altă parte, este mult mai relaxată, nu intră ușor în bucluc, nu se ascunde în locuri imposibil de ajuns, nu mai are o energie debordantă și este deja dresată și obișnuită cu un program de masă.

 

Blana și rasa, caracteristici esențiale în alegerea pisicii

 Desigur, trebuie să vă hotărâți asupra multor aspecte atunci când alegeți o pisică. Vă doriți o pisică cu blana lungă sau mai scurtă? În funcție de cât de mult timp sunteți dispus să alocați îngrijirii pisicii din acest punct de vedere și curățeniei zilnice, vă puteți hotărâ. De asemenea, puteți alege o pisică de rasă pură sau rezultat al împerecherii a două pisici din rase diferite, în funcție de ceea ce vă doriți. Nu uitați și de faptul că nu oricine își poate permite să întrețină o pisică. Aceasta necesită multă atenție și iubire, dar, de asemenea, are nevoie de vizite regulate la veterinar, de hrană specială, de nisip curat la anumite intervale de timp, de jucării și accesorii.

Categorie: