Cum sa ingrijim dintii cainelui

 

Si căinii au nevoie de îngrijirea dinților

cum sa ingrijim dintii cainelui

 La fel ca și în cazul oamenilor, și câinii au nevoie de o îngrijire specială a dentiției fiind o etapă extrem de importantă în dezvoltarea armonioasă a câinelui.

Controlați des gura câinelui

 Dacă încă nu v-ați periat dinții cățelului, este cazul să îl controlați în vederea descoperirii eventualelor carii dentare sau altor probleme. Este simplu, ridicați ușor buza câinelui, și vă uitați la linia gingiilor în primul rând. Dacă aceasta este maro-roșiatică, dacă gingiile sunt umflate, atunci câinele are o problemă gingivală. Acest proces, de asemenea, generează o respirație foarte urât mirositoare și poate duce la distrugerea, rând pe rând, a dinților. O vizită la medicul veterinar pentru a curăța dinții câinelui dvs. și pentru a-i trata gingiile este recomandată ca și măsură de urgență de vreme ce constatați că ceva nu este în regulă în gura animalului de companie.

 

Spălați dinții câinelui cu regularitate

 Aplicați cantități mici de pastă de dinți pe deget și frecați-i ușor dinții din față a câinelui și gingiile. După ce câinele se obișnuiește cu degetul și cu mișcarea aceasta, este momentul să treceți la folosirea periuței de dinți cu ajutorul căreia să curățați dinții în profunzime. Frecați nu numai dinții din față, ci și interiorul gurii, îndeosebi premolarii și molarii. Puteți, de asemenea, să folosiți un produs de ros special conceput pentru curățarea dinților câinilor.

 

Ustensile pentru îngrijirea dinților câinilor

 Nu aveți nevoie decât de o perie de dinți moale, care să curețe și gingiile, nu numai dinții câinelui, și de o pastă de dinți specială pentru câini. Nu folosiți pasta dvs. de dinți sau alte substanțe precum sarea ori bicarbonatul, care pot fi toxice pentru animalul dvs. de companie. Consultați medicul veterinar înainte de a lua decizii privind produsele de curățare a dentiției câinilor.

Categorie: