Hidratarea pisicii

 

Apa în alimentația pisicii

hidratarea pisicii

 Pisicile, contrar unor opinii tradiționale, nu au nevoie numai de lapte pentru a se hidrata. Mai mult, pentru unele pisici, laptele de vacă este chiar total neindicat, provocând diaree. Pe tot parcursul zilei, pisica dvs. ar trebui să aibă parte de un bol plin cu apă proaspătă, schimbat la câteva ore. Nu neglijați acest aspect deoarece poate crea mari neplăceri pisici dvs.

 

Apa, esențială pentru pisici

 Apa nu este sursa vieții numai pentru oameni, ci pentru toate plantele și animalele de pe pământ. Nici pisicile nu fac excepție de la această regulă. Așadar, asigurați-vă că pisica dvs. este bine hidratată. Un bol cu apă proaspătă este ideal pentru pisica dvs., mai ales după ce consumă hrană concepută special pentru ea sau hrană gătită. Dacă pisica nu bea suficient de multă apă, și suspectați ceva, atunci ar trebui să vă asigurați că apa pe care o oferiți pisicii nu conține prea multe chimicale sau nu este tratată necorespunzător, de vreme ce pisicile sunt foarte sensibile la diferite gusturi. Încercați să oferiți pisicii apă îmbuteliată ori filtrată pentru ca aceasta să accepte gustul.

 

Surse de apă pentru pisici

 Unele pisici nu beau apă din bol, ci preferă să consume apă de la anumite surse, precum de la robinet. Puteți amplasa chiar o fântână special concepută pentru hidratarea pisicilor. Apa pe care o oferiți pisicii trebuie să fie proaspătă, de la robinet ori îmbuteliată, din surse sigure.

 

Cum știm că pisica este hidratată suficient?

 Orice creștere semnificativă a consumului de apă de către pisici poate da indicii că ceva nu este în regulă și că pisica este bolnavă. Însă nici o pisică deshidratată nu este tocmai sănătoasă. Cum verificăm hidratarea pisicii? În primul rând, elasticitatea pielii este un indiciu esențial, așadar, este suficient să trageți de pielea de la ceafa pisicii, și dacă revine la forma inițială ușor, este semn bun. De asemenea, pielea trebuie să fie lucioasă, fără mătreață, iar activitatea fizică trebuie să fie una normală. Verificați litiera dacă pisica urinează de două-trei ori zilnic pentru a vedea dacă aceasta este hidratată corect.

Categorie: