Destinații perfecte de Paște

 

Paștele, sărbătoare a liniștii sufletești

destinatii-perfecte-de-paste.jpg

 Paștele, la fel ca și Crăciunul, este o sărbătoare a liniștii sufletești, a păcii interioare, un moment în care trebuie să ne regăsim, noi, ca și oameni, să încercăm să ne liniștim și să ne ținem departe de agitația cotidiană și de stresul de zi cu zi, de la locul de muncă și nu numai. De Paște, unii dintre noi preferă să stea împreună cu familia, la masă, alții să iasă la un grătar sau la un picnic, la iarbă verde, unii merg la nași, alții la părinți, dar sunt și foarte multe persoane care profită la maxim de mini-concediul de Paște pentru a vizita locuri noi, poate chiar mănăstiri sau de ce nu, o altă țară. Să vedem, așadar, care sunt cele mai populare destinații de Paște în rândul românilor.

 

Destinații ideale în România de Sărbătorile Pascale

 Nu este neapărată nevoie să ieșim din granițele țării pentru a ne relaxa, pentru a vizita locuri noi, frumoase, pitorești, pentru a ne destinde și pentru a ne deconecta de la agitația de zi cu zi.

Este suficient să ne îndreptăm atenția asupra țării noastre, foarte frumoasă și din păcate, cu locuri pe care nu apucăm să le vizităm niciodată. În România, cel mai bine este să alegem destinații relaxante, cu aer curat, iarbă verde, mai ales că Paștele pică, de obicei, primăvara, când vremea este frumoasă. O pensiune micuță și curată la munte sau la țară (deoarece vacanța la țară devine din ce în ce mai mult un obicei în rândul românilor) este locul ideal unde vă puteți petrece Paștele alături de familie. De asemenea, pentru cei ce vor să se reculeagă, să descopere adevărata însemnătate a sărbătorilor Pascale, mănăstirile din Moldova și din Bucovina sunt destinații ideale. Fiind o sărbătoare cu o profundă însemnătate din punct de vedere religios pentru omâni, ca și popor creștin-ortodox, Paștele este momentul ideal petrecut alături de familie la mănăstirile din Bucovina, precum Sucevița, Humor, Voroneț ori Putna. Nici zona Rucăr-Bran nu este ocolită de către români, așadar, pentru a da un aer aparte sărbătorilor Pascale, zonele de munte sau cu o mare însemnătate religioasă, stațiunile montane și zonele rurale liniștite sunt ideale.

 

 

Destinații de Paște în afara țării

 Din ce în ce mai mulți români aleg destinații în afara țării, îndeosebi vizitele în orașul sfânt - Ierusalim, de unde se poate ajunge însă și în orașele ce au o mare însemnătate în tradiția creștin ortodoxă și anume Bethleem, Nazareth ori Ierihon. Pelerinajul în țara Sfântă oferă turiștilor un Paște de neuitat, aceștia pot vizita atât Biserica Ortodoxă a Nașterii Domnului, cât și alte locuri de mare însemnătate – Cetatea Sfântă, Mormântul Sfânt, zidul Plângerii ori Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani și Drumul Crucii, ori Biserica Sfintei Învieri. Unii turiști aleg destinații mai exotice pentru Paște, precum Turcia, Bulgaria ori Grecia. Indiferent ce destinație ați alege pentru a vă petrece Paștele, important este să fiți alături de cei dragi.