Descoperă cele mai mari orașe din Spania

 

Spania, un loc al diversității

descopera cele mai mari orase din spania

 Spania este un loc al diversității, are o mulțime de lucruri de oferit vizitatorilor. Peisaje de o frumusețe care îți taie respirația, monumente istorice splendide, o moștenire istorică incredibilă, Spania este plină de comori care așteaptă să le descoperi. Am făcut pentru voi o selecție a celor mai mari orașe din Spania.

 

Madrid

 Muzee, parcuri, viață nocturnă trepidantă…Madrid posedă atuuri numeroase. Un lucru este sigur: dacă vrei să petreci și să admiri monumente cu o arhitectură magnifică, capitala spaniolă este cea mai bună alegere.

 

Barcelona

 Cunoscută datorită numeroaselor exemple de arhitectură modernistă, Barcelona este un oraș fascinant care posedă un avantaj imens: acela de a se afla la malul mării, ceea ce îi conferă o atmosferă de vacanță perpetuă. Atracții culturale, shopping și fiesta sunt cuvintele de ordine în cadrul unui sejur în Barcelona.

 

Sevilia

 Capitala Andaluziei, Sevilia este al patrulea oraș din Spania si beneficiază de o mulțime de monumente cu o arhitectură magnifică. Catedrala Giralda este cea mai mare clădire gotică din lume.

 

Toledo

 Fosta capitală a Spaniei, Toledo este un oraș magnific. Toledo este celebru pentru catedrala sa în stil gotic, cu sculpturi și picturi magnifice. Cea mai celebră pictură a catedralei este cea realizată de Luca Giordano, aflată pe tavanul catedralei. Dacă ești pasionat de arhitectură trebuie să vizitezi obligatoriu mănăstirea San Juan de los Reyes.

 

Salamanca

 Universitatea aflată în acest oraș este cea mai veche din Spania. În Salamanca există o mulțime de clădiri religioase precum Mănăstirea Ursulinelor, Biserica San Martin, Biserica de la Purisima.

 

Valencia

 Principala particularitate a orașului Valencia este următoarea: combină moștenirea istorică cu arhitectură avangardistă. O mulțime de monumente istorice, palate, poduri din piatră, o primărie magnifică, clădiri cu design futurist. Cel mai cunoscut monument din Valencia este Capela Sf. Calice, construită în stil roman și mujedar care adăpostește o relicvă din Sf. Graal.