Viziteaza cele mai frumoase castele Europene

 

10 castele europene surprinzătoare

viziteaza cele mai frumoase castele europene

 Dacă îți plac castelele, următoarele 10 nu ar trebui să lipsească de pe lista ta. Europa are o mulțime de astfel de edificii absolut superbe.

 

Neuschwanstein (Schwangau, Germania)

 L-ai văzut cu siguranță în numeroase filme, chiar puzzle-uri. Însă, din moment ce nu l-ai văzut cu adevărat, nu poți profita de frumusețea incredibilă a acestuia. Dacă mergi la Munchen, trebuie neaparat să incluzi pe lista ta o vizită la acest castel din secolul al XIX-lea, aflat în apropiere. Acest capriciu al lui Louis II de Bavaria i-a inspirat pe cei de la Disney.

 

Sant’Angelo (Roma, Italia)

 Pe malul drept al Tibrului, în apropiere de bazilica Sf. Petru poți descoperi fortificațiile pe care împăratul Hadrian le-a construit în anul 135 d.Ch. pentru a-și adăposti propriul mausoleu, clădire ce a devenit rapid un edificiu militar. Papa Clement al VII-lea s-a refugiat aici în timpul asediului Romei.

 

Chambord (Franța)

 Franța adăpostește unele din cele mai frumoase castele din lume precum Versailles sau Chambord. Chambord este o clădire impozantă din perioada Renașterii, construită în 1539 la ordinul lui Franҫois I. Unii istorici sunt de părere că Leonardo da Vinci a jucat un rol esențial în crearea castelului Chambord.

 

Bran (România)

 Acest castel fortificat situat în Transilvania atrage an de an o mulțime de turiști din lumea întreagă datorită legendei Contelui Dracula chiar dacă legenda susține că Vlad Țepeș a trecut o singură dată pe aici, în drum spre Brașov.

 

Leegs (Regatul-Unit)

 Regii Eduard I și Henri VIII au trăit în acest castel situat la o distanță de 6,4km de Maidstone, în Kent. Regina Isabelle a Franței, soția regelui Angliei, Eduard al II-lea, a fost ținută prizonieră în acest castel.

 

Trakai (Lituania)

 Trakai este un oraș frumos construit pe apă iar castelul său, cel mai celebru de altfel, se află în mijlocul unui lac superb. Cu toate acestea, această clădire ce se poate admira azi nu este cea originală: la începutul secolului al XV-lea, construcția din lemn a fost înlocuită de o fortăreață din piatră, care a trebuit și ea restaurată după cele două Războaie Mondiale.

 

Egeskov (Danemarca)

 Conform legendei, pentru construirea fundației acestui castel au fost nevoie de o întreagă pădure de stejari. De fapt, Egeskov înseamnă “pădure de stejari“. Castelul a fost construit de către Frands Brockenhuus în anul 1554 și este considerată cea mai bine conservată fortăreață din Europa.

 

Sully-sur-Loire (Franța)

 Chiar dacă a fost bombardat de două ori în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, acest castel rămâne principala atracție de pe Valea Loarei, în special datorită numărului mare de restaurări.

 

Alcazar de Segovie (Spania)

 Fortăreață edificată în timpul dominației arabe din 1120, la 32 de ani de la recucerirea orașului Segovia de musulmani, Alcazar a fost reședința preferință a regilor Castiliei. In zilele noastre, castelul adăpostește Muzeul Armelor.

 

Manzanares el Real (Spania)

 Dacă mergi în Madrid, nu trebuie să ratezi la 50km mai la nord, castelul lui Mendoza. Construit în secolul al XV-lea în stil mujedar, principala sa atracție o reprezintă fortificațiile care se numără printre cele mai conservate din Europa.