Cele mai frumoase cinci sate din Europa

 

Cele mai frumoase cinci sate din Europa

cele mai frumoase cinci sate din europa

 Oare cine nu visează să descopere în vacanță cele mai frumoase orașe sau colțuri noi din lume? Unii pleacă în descoperirea unui nou continent în timp ce alții preferă să descopere o nouă ţară fără niciun interes particular dacă este situată sau nu pe un nou continent.

 Ceea ce îți propunem în acest articol este și mai interesant. O selecție de cinci sate europene care poate că nu sunt atât de accesibile dar care te vor fermeca cu frumusețea lor. Ochii tăi îți vor mulțumi cu siguranță.

 

Reine, Norvegia.

 De la înălțimea colinelor sale vederea îți va tăia respirația. Munții acoperiți uneori cu zăpadă contrastează cu albastrul şi cu turcoazul profund al oceanului. Reine este un sat circular în întregime în jurul apei. Un sat care are un farmec sacru poate și datorită cabanelor situate pe malul apei. Cu locuințele colorate ale pescarilor și munții săi înalți, Reine a fost numit cel mai frumos loc din lume.

 

Telč, Cehia.

 În acest sat fermecător situat la sud de Moravia, fiecare casă se distinge prin frumusețea sa. De fapt, locuitorii din Telč erau mai demult în competiție și fiecare încerca să își facă casa cât mai frumoasă. Veți putea contempla in Telč cafenele dar si restaurante cu niște fațade care se inspira din arta arhitecturală din perioada barocă dar și din Renaştere.

 

Bibury, Anglia.

 Cu multiplele sale văi, Cotswold este o regiune dotată cu o frumusețe naturală incredibilă. Unul din satele cele mai plăcute de aici se numește Bibury. De îndată ce ați ajuns aici veți fi cu siguranță fermecați de preeriile verzi, de vechile case construite din piatră cu niște acoperişuri în pantă. Satul este divizat în două părți de râul Coln unde se află și păstrăvi.

 

Hallstatt, Austria.

 Un sătuc aflat în centrul Austriei, care beneficiază de un cadru magnific pe maul mării Hallstatter. O lungă istorie de exploatație minieră a permis sătucului să de bucure de o prosperitate durabilă.

 

Tellaro, Italia.

 Un sătuc italian foarte agreabil care a scăpat de invazia turiștilor, cu străduțele sale în formă de șarpe și cu micul său port local. Un amestec de căsuțe pastelate se pot vedea pe faleză. Niște căsuțe care vin cu un farmec unic pentru acest sat care ocupă o bună parte din extremitatea de Est a Golfului Dei Poeti. Un golf care și-a primit numele de la poeții sau scriitorii celebri care și-au găsit aici inspirația.