Alimente care protejeaza si albesc dintii

 

Alimente care protejează și albesc dinții

Alimente care protejeaza si albesc dintii

 Dinții sunt o parte foarte importantă a corpului nostru și nu trebuie neglijați. Dacă orice alt organ ne-ar durea sau ar prezenta semne de inflamare ori sângerare, cu siguranță am lua imediat atitudine. Dar nu se întâmplă același lucru și în cazul danturii. Dinții sunt extrem de importanți, din mai multe puncte de vedere. Din punct de vedere estetic, sunt un fel de carte de vizită a noastră, din punct de vedere sentimental, un zâmbet fermecător și un sărut pasional pot fi începutul unei relații de succes, iar din punct de vedere medical și practic, dinții sunt aliatul nostru de bază în ceea ce privește alimentația. Dacă vom avea probleme cu dantura, nici mâncarea nu o vom putea mesteca corespunzător, lucru ce va duce la boli de stomac, cel mai probabil. De asemenea, dacă nu ne protejăm din timp dantura evitând fumatul, consumând alimente sănătoase și spălându-ne regulat pe dinți, putem fi judecați după aspectul zâmbetului nostru și putem dezvolta infecții foarte neplăcute. Să vedem așadar ce alimente ne ajută să ne protejăm dinții de carii, tartru și alte aspecte neplăcute.

 

Țelina păstrează sănătatea dinților

 De la țelină se pot consuma atât frunzele, cât și rădăcina țelinei. Frunzele de țelină pot fi consumate crude și în salate de crudități, și aduc un aport important de vitamina A organismului, în timp ce rădăcina de țelină se folosește mai mult pentru a da gust preparatelor de toate tipurile, dar se poate folosi și în salate și este o sursă importantă de vitamina B1, B6 și C, dar, pe lângă aceste vitamine mai conține și acid folic, potasiu, zinc, magneziu, fosfor, fier, sodiu și aminoacizi, nutrienți și substanțe extrem de necesare pentru sănătatea dinților.

 

Căpșunele, un remediu naturist pentru albirea dinților

 Pasta de căpșune obținută prin zdrobirea câtorva căpșune într-un castron se poate folosi ca și remediu naturist pentru albirea dinților. Frecați cu această pastă dinții de două ori pe zi, dar nu neglijați și igienizarea acestora cu pastă de dinți. Și simplul consum al căpșunelor ne poate ajuta să curățăm dantura și să o protejăm de afecțiunile neplăcute.

 

Semințele de susan păstrează sănătatea dinților

 Semințele de susan sunt foarte bogate în calciu și vitamina E, care păstrează sănătatea dinților și ajută la evitarea formării plăcii bacteriene. Puteți consuma semințele de susan cu miere, prăjite simple, ori presărate în salate, de câteva ori pe săptămână.

 

Lactatele protejeaza dințil de carii

 Este un lucru bine-cunoscut că lactatele mențin sănătatea dinților. Lactatele conțin calciu și previn multe afecțiuni ale danturii. De asemenea, laptele și brânzeturile naturale ajută la echilibrarea pH-ului din gură și la protejarea dinților de carii.

 

Ceaiul verde distruge bacteriile din gură

 Ceaiul verde conține o mulțime de antioxidanți care distrug bacteriile din gură ce pot transforma zahărul în placă bacteriană și de asemenea conține substanțe ce previn respirație neplăcută.

 

Kiwi previne apariția cariilor și inflamarea gingiilor

 Foarte bogat în vitamina C, kiwi este un fruct extrem de delicios și bun pentru dantură. Kiwi este indicat a fi consumat zilnic pentru a preveni apariția cariilor și inflamarea gingiilor deoarece o carență de vitamina C din organism ar duce și la parodontoză.

 

Ceapa curăță dinții și să îi menține sănătoși

 Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu, și săracă în grăsimi saturate, sodiu și colesterol. Ceapa mai are în compoziție și carbohidrați, dar și importante cantități de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum și substanțe cu proprietăți antiseptice. Consumul de ceapă crudă nu ne dă o respirație tocmai plăcută dar ne ajută să ne curățăm dinții și să îi menținem sănătoși.

 

Pătrunjelul  face dinții puternici

 Această plantă miraculoasă numita pătrunjel, conține betacaroten care ajută ficatul, plămânii și colonul, clorofilă, are efect antibacterian, vitamina B12 care este ideală pentru creșterea normală a celulelor, fluor pentru oase și dinți puternici, acizi grași esențiali care mențin creierul și inima sănătoase și vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Halena este una din cele mai jenante afecțiuni pe care pătrunjelul le tratează, astfel că acesta acționează ca și un dezinfectant al căilor respiratorii medii și superioare.