Cearcanele la bebelusi

 

Bebeluși cu cearcăne

cearcanele la bebelusi Ori de câte ori vedem un bebeluș cu cearcăne sub ochișori, ne gândim că nu s-a putut odihni bine, fie din cauza erupției dentare, a colicilor, a vreunei afecțiuni precum roșul în gât. Dar ce ne facem când aceste cearcăne efectiv nu dispar? Cearcănele la bebeluși sunt un semn alarmant? Dacă bebelușul se odihnește bine, de ce are cearcăne? Acestea sunt numai câteva din întrebările părinților speriați de anumite aspecte ale bebelușilor.

 

Cearcănele la bebelusi nu sunt semn bun

 Cearcănele persistente cu siguranță nu sunt un semn bun. Acestea pot apărea de la naștere și se întâmplă să nu dispară niciodată. Medicii spun că așa este fizionomia copilului, pur și simplu, dacă în urma investigațiilor amănunțite nu s-a găsit nimic. Dar ce pot ascunde aceste cearcăne? Cearcănele pot ascunde diverse afecțiuni. Acestea ne pot semnala faptul că cel mic suferă de anemie, de oxiuri, de lipsa de vitamine sau de hepatită.

 

Ce afecțiuni ascund cearcănele?

 Anemia feriptivă sau lipsa de fier din organism este cea mai des întâlnită afecțiune pe care cearcănele o semnalează. Aceasta se poate depista prin analize de sânge, dar și prin anumite semne și semnale, precum lipsa poftei de mâncare, paloare, și culoarea rozie sau chiar pală a interiorului pleoapei inferioare.

 Oxiurii reprezintă viermișori prezenți în intestinul copilului, foarte supărători și extrem de greu de depistat și îndepărtat. De asemenea, și polipii pot fi de vină pentru apariția cearcănelor. Hepatita este o altă afecțiune semnalată de către prezența cearcănelor și nu este deloc de neglijat. De asemenea, un complex de vitamine pentru fortifierea organismului copilului, la recomandarea medicului, ar fi mai mult decât bine venit. Medicul pediatru vă poate recomanda un set de analize pentru bebelus și cu siguranță acestea vor lămuri problema cearcănelor.

Categorie: